Klasszikus

Újabb díj a Kodály Központnak

2012.05.24. 12:22
Ajánlom
A FIABCI Prix d’Excellence ingatlanfejlesztési pályázat középület kategóriájának második helyezését érte el a pécsi intézmény.

A díjat dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere vette át Szentpéterváron május 15-én, a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) 63. kongresszusán. "Nagyon örülünk az elismerésnek, különösen annak, hogy nemcsak mi Pécsiek találjuk nemzetközileg is kiemelkedőnek a Kodály Központot" - mondta el Hauer János, a Kodály Központ üzemeltetési igazgatója. "Bízunk abban, hogy a pályázat elbírálásában fontos volt az a tény is, hogy az építészeti értékeken túl, az átadását követően szinte azonnal minőségi tartalmakkal szolgált, szolgál világszínvonalon az intézmény, mely ezáltal sikeressé vált a közönség, a már fellépett és a jövőben fellépő művészek, illetve a sajtó szemében is."

A FIABCI húsz évvel ezelőtt alapított, rangos nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatára idén 14 kategóriában 13 országból összesen 60 pályázat érkezett. A pályaműveket egy 47 fős tervezőkből, építészekből, urbanistákból, kivitelezőkből, közgazdászokból és jogászokból álló zsűri értékelte.

A pályázatokat a bíráló bizottság tervezési, kivitelezési, környezetvédelmi, marketing és a közösségi előnyök szempontjából értékelte. A Kodály Központ pályázatát a Pécsi Városfejlesztési Zrt., mint a beruházás projektmenedzsment szervezete nyújtotta be. A Kodály Központ eddigi építészeti és működési sikereivel nagyban hozzájárul a "Pécs, a Kultúra Városa" imázshoz. A kategóriában a Kodály Központot Taiwan Taichung városának új közéleti és közösségi központjának épülete előzte meg.

A Kodály Központnak nem ez az első elismerése. A belsőépítészeti munkáért "Az év belsőépítésze" díjat vehette át a Rádóczy László-Tolnai Zsolt István tervezőpáros 2010-ben. Az épületet 2011-ben az először kiosztott hg.hu Design Award építészet kategóriájában első díjat nyert, a badacsonytomaji Bazaltbor Laposa Pincészet épületével megosztva. Ugyanebben az évben a központ elnyerte a Média Építészeti Díja 2011 elismerést is és az internetes tájékoztatásért az Év Honlapja 2011 címet is megkapta. A 13. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton is sikeres volt az intézmény és a Pro Communitate díjat is magukénak mondhatják a Kodály Központot tervező Építészstúdió Kft. építészei. Mint azt Hauer János elmondta, a Kodály Központ Aulájában már kiállított díjak mellett nemsokára megtekinthető lesz az újabb elismerés is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallange. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Klasszikus óbudai danubia zenekar

Baráth Emőke és az Óbudai Danubia koncertjét közvetítjük élőben

Pénteken este Händel műveiből ad koncertet a világszerte ismert magyar énekesnő az ÓDZ kíséretével. Ha nem tud ott lenni a BMC-ben, kövesse az eseményt a Fidelio Facebook oldalán.
Klasszikus magazin

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.
Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.