Klasszikus

Újabb díj a Kodály Központnak

2012.05.24. 12:22
Ajánlom
A FIABCI Prix d’Excellence ingatlanfejlesztési pályázat középület kategóriájának második helyezését érte el a pécsi intézmény.

A díjat dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere vette át Szentpéterváron május 15-én, a FIABCI (Nemzetközi Ingatlanszövetség) 63. kongresszusán. "Nagyon örülünk az elismerésnek, különösen annak, hogy nemcsak mi Pécsiek találjuk nemzetközileg is kiemelkedőnek a Kodály Központot" - mondta el Hauer János, a Kodály Központ üzemeltetési igazgatója. "Bízunk abban, hogy a pályázat elbírálásában fontos volt az a tény is, hogy az építészeti értékeken túl, az átadását követően szinte azonnal minőségi tartalmakkal szolgált, szolgál világszínvonalon az intézmény, mely ezáltal sikeressé vált a közönség, a már fellépett és a jövőben fellépő művészek, illetve a sajtó szemében is."

A FIABCI húsz évvel ezelőtt alapított, rangos nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázatára idén 14 kategóriában 13 országból összesen 60 pályázat érkezett. A pályaműveket egy 47 fős tervezőkből, építészekből, urbanistákból, kivitelezőkből, közgazdászokból és jogászokból álló zsűri értékelte.

A pályázatokat a bíráló bizottság tervezési, kivitelezési, környezetvédelmi, marketing és a közösségi előnyök szempontjából értékelte. A Kodály Központ pályázatát a Pécsi Városfejlesztési Zrt., mint a beruházás projektmenedzsment szervezete nyújtotta be. A Kodály Központ eddigi építészeti és működési sikereivel nagyban hozzájárul a "Pécs, a Kultúra Városa" imázshoz. A kategóriában a Kodály Központot Taiwan Taichung városának új közéleti és közösségi központjának épülete előzte meg.

A Kodály Központnak nem ez az első elismerése. A belsőépítészeti munkáért "Az év belsőépítésze" díjat vehette át a Rádóczy László-Tolnai Zsolt István tervezőpáros 2010-ben. Az épületet 2011-ben az először kiosztott hg.hu Design Award építészet kategóriájában első díjat nyert, a badacsonytomaji Bazaltbor Laposa Pincészet épületével megosztva. Ugyanebben az évben a központ elnyerte a Média Építészeti Díja 2011 elismerést is és az internetes tájékoztatásért az Év Honlapja 2011 címet is megkapta. A 13. alkalommal megrendezett Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton is sikeres volt az intézmény és a Pro Communitate díjat is magukénak mondhatják a Kodály Központot tervező Építészstúdió Kft. építészei. Mint azt Hauer János elmondta, a Kodály Központ Aulájában már kiállított díjak mellett nemsokára megtekinthető lesz az újabb elismerés is.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.
Klasszikus ajánló

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus hír

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny
Klasszikus ajánló

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra