Klasszikus

Újabb öt évig marad Fischer Ádám a Düsseldorfi Szimfonikusok élén

2020.03.02. 16:10
Ajánlom
A német zenekar 2025-ig meghosszabbította szerződését a magyar karmesterrel.

Fischer Ádám újabb öt évig a Düsseldorfi Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója marad – írja az Neue Ruhr Zeitung. A szerződés meghosszabbítását hétfő este jelenti be hivatalosan Hans-Georg Lohe, a düsseldorfi Tonhalle döntéshozója.

A március 2-i koncerten a magyar dirigens Haydn Le Passions melléknevű szimfóniáját és Mahler Hatodikját vezényli az együttes élén. Fischer Ádámnak nem is szerény sikerei vannak a zenekarral: tavaly Mahler III. szimfóniájából készült lemezük OPUS Klassik díjat érdemelt.

Csodálatos zenészekkel ismerkedtem meg itt, akik inspirálnak a munkában. És egy olyan közönséggel, akiknek a lelkesedése a színpadra csábít, és magával ragad

– nyilatkozta Fischer Ádám.

Az elmúlt öt évben Fischer Ádám az összes Mahler-szimfóniát eljátszotta a zenekarral, és kiemelt jelentőségű szerző volt Joseph Haydn is. A német híradásokból kiderült, hogy a következő öt évben újabb szerzők kerülnek az együttműködés fókuszába: Brahms, Bartók, Schubert, Beethoven és Dvořák szimfonikus műveire figyel a zenekar.

Fischer Ádám: A segítségnyújtás nem lehet bűncselekmény

Kapcsolódó

Fischer Ádám: A segítségnyújtás nem lehet bűncselekmény

Egyik lába Magyarországon, a másik lába a nagyvilágban. A hatvankilencedik évébe lépő Fischer Ádám a Wagner-napok művészeti vezetőjeként a nemzetközi operaéletben való jártasságát Budapesten kamatoztatja, miközben egyike azon kevés muzsikusoknak, akik határozottan nyilatkoznak társadalmi kérdésekben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.
Klasszikus

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus playlist

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus hír

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Klasszikus videó

Így dolgozik otthonról egy szimfonikus zenekar

A Rotterdami Filharmonikusok otthonról dolgoznak, és az internet segítségével adják elő együtt Beethoven IX. szimfóniáját.
Klasszikus interjú

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.