Klasszikus

Újévköszöntő gálakoncertek az Erkel Színházban

2003.11.25. 00:00
Ajánlom
Nyilvános TV-felvétellel egybekötött, újévet köszöntő operett-gálákra kerül sor az Erkel Színházban december 1-jén és december 22-én, este fél nyolc órakor.

A „Csendes éj…” nevet viselő gálakoncerten fellép Koncz Zsuzsa, Bródy János, Kállay Bori, Fonyó Barbara, Miller Lajos, Miller Zoltán, Berkes János, Kovácsházi István, Fekete Attila, Gyarmati István (zongora), Pfeiffer Gyula (orgona), a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa (karigazgató: Gupcsó Gyöngyvér), az Erkel Színház Zenekara, valamint a Magyar Állami Operaház Balettegyüttese (koreográfus: Szakály György). Az est házigazdája Fülöp Attila.

Az „Első pezsgő mindig jár…” című estén elhangzik Johann Strauss A denevér című remekművének nagy keresztmetszete. A gálaműsor fellépői: Csonka Zsuzsanna, Dénes Judit, Frankó Tünde, Kukely Júlia, Oszvald Marika, Tallós Andrea, továbbá Egri Sándor, Gárday Gábor, Gulyás Dénes, Mukk József, Szolnoki Tibor és a Magyar Állami Operaház Balettegyüttese. Az Erkel Színház Zenekarát Szennai Kálmán vezényli, koreográfus Fodor Gyula, házigazda Szinetár Miklós. A gálaestek rendezője Palcsó Sándor.

Jegyek kaphatók a Magyar Állami Operaház jegyirodájában (1061 Budapest, Andrássy út 22., tel.: 332-7914 ) és Szervezési Osztályán (1061 Budapest, Andrássy út 20., tel.: 311-9017).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.