Klasszikus

Újévköszöntő gálakoncertek az Erkel Színházban

2003.11.25. 00:00
Ajánlom
Nyilvános TV-felvétellel egybekötött, újévet köszöntő operett-gálákra kerül sor az Erkel Színházban december 1-jén és december 22-én, este fél nyolc órakor.

A „Csendes éj…” nevet viselő gálakoncerten fellép Koncz Zsuzsa, Bródy János, Kállay Bori, Fonyó Barbara, Miller Lajos, Miller Zoltán, Berkes János, Kovácsházi István, Fekete Attila, Gyarmati István (zongora), Pfeiffer Gyula (orgona), a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa (karigazgató: Gupcsó Gyöngyvér), az Erkel Színház Zenekara, valamint a Magyar Állami Operaház Balettegyüttese (koreográfus: Szakály György). Az est házigazdája Fülöp Attila.

Az „Első pezsgő mindig jár…” című estén elhangzik Johann Strauss A denevér című remekművének nagy keresztmetszete. A gálaműsor fellépői: Csonka Zsuzsanna, Dénes Judit, Frankó Tünde, Kukely Júlia, Oszvald Marika, Tallós Andrea, továbbá Egri Sándor, Gárday Gábor, Gulyás Dénes, Mukk József, Szolnoki Tibor és a Magyar Állami Operaház Balettegyüttese. Az Erkel Színház Zenekarát Szennai Kálmán vezényli, koreográfus Fodor Gyula, házigazda Szinetár Miklós. A gálaestek rendezője Palcsó Sándor.

Jegyek kaphatók a Magyar Állami Operaház jegyirodájában (1061 Budapest, Andrássy út 22., tel.: 332-7914 ) és Szervezési Osztályán (1061 Budapest, Andrássy út 20., tel.: 311-9017).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.
Vizuál

Elfajzott művészet a javából – Vaszilij Kandinszkij

Olyan művészetet akart teremteni, amely megszabadul a tárgyi ábrázolásból. A szovjetek elől Németországba menekült, a nácik elől Franciaországba. 75 éve hunyt el Vaszilij Kandinszkij.
Tánc

"Nem hiszek abban, hogy ütni-verni kell a táncosokat" – Interjú Aradi Máriával

Aradi Mária nemrég ünnepelte a 75. születésnapját, de ma is rendületlenül dolgozik a Magyar Nemzeti Balett betanító balettmestereként. Nagyívű balett-táncosi pályájáról szerényen beszél, a jelenkori tendenciákról pedig határozott véleménye van.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.