Klasszikus

Újra megnyílt a CD-BÁR

2004.10.27. 00:00
Ajánlom
Több hónapig tartó felújítási munkálatok után ismét megnyílt a CD-BÁR (1088 Budapest, Krúdy Gyula u. 6.). A jazz, a népzene, a blues és az audiophile CD lemezek mellett a klasszikus zene is kiemelt szerephez jut: számos új, rendkívüli lemezcég „költözött” az üzletbe.

Ami a barokk s az ennél is régebbi korok zenéjét illeti, minden megtalálható: itt felfedezhetjük a letűnt idők zenéit, polifon kórusait, a kontratenorok csodálatos világát. Az üzletben a látogatónak módja van megismerni olyan előadókat, zenéket, amelyekről máshol még talán nem is hallott. Folyamatosan követik az új kiadványok listáit, így többnyire már a megjelenés napján – főként a jazz területén – megtalálhatók a polcon a fontosabb művészek lemezei. Ezekről a lemezekről folyamatosan informálódhatnak az érdeklődő vásárlók: minden hónapban kritikák, vélemények jelennek meg a lemezbolt honlapján. Ugyanitt rendszeresen beszámolnak a fontosabb eseményekről s a náluk elérhető, kivételes újdonságokról.

A megújult CD-BÁR nyitási akcióval is várja az vásárlókat, amely 7,5%-os, valamint 10%-os kedvezményt foglal magában és minden termékre – beleértve a HIFI kategóriát is – érvényes. Az akció 2004. november 4-ig tart. További részletek a www.cdbar.hu címen találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.