Klasszikus

Ünnep a Petőfi Irodalmi Múzeumban

2005.03.11. 00:00
Ajánlom
Egész napos, színes programmal várja március 15-én az ünneplő közönséget a Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.) délelőtt tizenegy órától délután négy óráig.

Tizenegy órakor térzenével kezdődik a program: a Károlyi-palota kertjében a Keil Ernő Közhasznú Fúvószenei Egyesület játszik. Délben Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész mond köszöntőt a múzeum kertjében álló Petőfi-szobornál. 12:30-tól „A holt költő szerelme – Liszt–Jókai–Petőfi–Bartók” címmel Havas Judit előadóművész és Jandó Jenő zongoraművész zenés irodalmi műsora lesz hallható az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Délután három órától „Egy ember, akit még eddig nem ismertünk” – A Petőfi Irodalmi Múzeum Jókai-gyűjteményének katalógusa könyvbemutatójára kerül sor. A kéziratokat, az író képzőművészeti alkotásait, valamint az íróról készült ábrázolásokat tartalmazó kötetet Fábri Anna irodalomtörténész mutatja be. Délelőtt 10-től délután 16 óráig a Petőfi- és Jókai-kiállításon családi tárlatvezetés keretében lehet részt venni óránként.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.
Klasszikus ajánló

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus hír

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny
Klasszikus ajánló

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra