Klasszikus

Ünnep a Petőfi Irodalmi Múzeumban

2005.03.11. 00:00
Ajánlom
Egész napos, színes programmal várja március 15-én az ünneplő közönséget a Petőfi Irodalmi Múzeum (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16.) délelőtt tizenegy órától délután négy óráig.

Tizenegy órakor térzenével kezdődik a program: a Károlyi-palota kertjében a Keil Ernő Közhasznú Fúvószenei Egyesület játszik. Délben Kiss Gy. Csaba irodalomtörténész mond köszöntőt a múzeum kertjében álló Petőfi-szobornál. 12:30-tól „A holt költő szerelme – Liszt–Jókai–Petőfi–Bartók” címmel Havas Judit előadóművész és Jandó Jenő zongoraművész zenés irodalmi műsora lesz hallható az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére. Délután három órától „Egy ember, akit még eddig nem ismertünk” – A Petőfi Irodalmi Múzeum Jókai-gyűjteményének katalógusa könyvbemutatójára kerül sor. A kéziratokat, az író képzőművészeti alkotásait, valamint az íróról készült ábrázolásokat tartalmazó kötetet Fábri Anna irodalomtörténész mutatja be. Délelőtt 10-től délután 16 óráig a Petőfi- és Jókai-kiállításon családi tárlatvezetés keretében lehet részt venni óránként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.