Klasszikus

Ünnepvárás az Esterházyaknál

2016.11.02. 15:12
Ajánlom
A november 25-ével kezdődő hétvégén a Fraknói vár vásári forgatagában az angyalok meséi mellett bűvészmutatványokat és kreatív foglalkozásokat ígér a gyerekeknek a színes program a várkonyhában.

A felnőttek a kulináris élmények mellett válogathatnak a szebbnél szebb kézműves ajándékokból. Második adventkor (december 2-4.)Burgenland legnagyobb élő karácsonyfája alatt a Mikulás és a gyerekek lámpionos felvonulásával indul a hétvégi program, lesz barkácsolás, pónilovaglás és Paprika Jancsi bábszínháza. Advent utolsó hétvégéjén (december 8-11.)a kismartoni Esterházy-kastélyban a kedvelt, élő nagyságú Betlehemi jászol mellett vasárnap újra megrendezik a krampuszok és busók versengését is. Az adventi várakozást december 15-én, csütörtökön a Janoska Ensemble karácsonyi gálakoncertje zárja 19:30 órai kezdettel a Haydn-teremben.

Esterhazy Burg Forchtenstein

Esterhazy Burg Forchtenstein (Fotó/Forrás: Andreas Hafenscher)

Elcsendesedésre alkalmat adó, egyben magukkal ragadó, hagyományos és — jó értelemben vett — szokatlan zenék az év leghektikusabb – elnézést: legcsendesebb! – időszakára. Ha az újításairól híres burgenlandi zenész, Ferry Janoska újra a klasszikus zene, a pop és a szórakoztatás világából ismert sztárbarátaival lép immár hagyományosan, de újra és újra egyedülálló módon pannon stílusban a karácsonyi színpadra, garantált, hogy az est felejthetetlen ajándék lesz – és éppen ezért közös zenei élményként ünnepi meglepetésnek is tökéletes.

Fellépő vendégek: Dagmar Schellenberger, Corso Wien és a Piccanto együttes.

www.esterhazy.at/hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.