Klasszikus

Utolsó koncertjéhez közeledik az Orientale Lumen 3

2014.06.07. 09:17
Ajánlom
Püspöki hang-áhítattal és turnéval zárja az évadot a bizánci zenekultúra nemzetközi hírű magyarországi követe a Szent Efrém Férfikar.

Június 8-án, Pünkösd vasárnap Kocsis Fülöp megyés püspök és a NIKA Kamarakórus együttműködésével mutatják be a bérletsorozat zárásaként Rachmaninov Vesperását a Szent István Bazilikában. A férfikar bérletes hangversenyeire hatalmas érdeklődés mutatkozott, a kilencszáz fős Bazilika mindhárom alkalommal zsúfolási megtelt, s a közönség a sorozat rendezője mellett olyan neves együtteseket illetve vendégszólistákat hallhatott, mint a Moszkvai Pátriarkátus Ortodox Kórusa, vagy a francia-libanoni Marie Keyrouz nővér. Bubnó Tamás, az együttes művészeti vezetője elmondta, hogy a sorozat immár Budapest egyik keresett és emblematikus rendezvényévé vált. A nagy sikerre való tekintettel a következő szezonban is meghirdeti a kórus az Orientale Lumen negyedik évadát.

Magyarország egyik legnépszerűbb, számos díjjal kitüntetett vokális együttese az eredményes szezon zárásaként turnéra indul, és rangos fesztivál-meghívásoknak tesz eleget. Elsőként Marokkó szakrális zenei fesztiválja, a huszadik születésnapját ünneplő Fes Festival of World Sacred Music lesz az úti cél, amelyen többek között Roberto Alagna, Jordi Savall és Youssou N'dour is közreműködik majd. A  nagyszabású, Thierry Pocquet által rendezett nyitógálán, valamint két önálló fesztiválkoncerten énekel a férfikar. Ezt követően Szlovákiában, Bártfa páratlan szépségű gótikus székesegyházának nyári fesztiválján, majd Nagymihályon, a szlovák-zempléni város megalapításának 750. évfordulójának díszünnepségén ad koncertet a Szent Efrém Bizánci mozaikok címmel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.