Klasszikus

V. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál és I. Nemzetközi Hárfaverseny

2003.09.25. 00:00
Ajánlom
Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivált Vigh Andrea hárfaművész művészeti vezetésével a Gödöllői Királyi kastély dísztermében. Immár tradíciónak tekinthető, hogy a világ vezető hárfaművészei szólóestet adnak, valamint közreműködnek a kamarazenekar által kísért gálakoncerten.

Október 5-13. között négy jelentős hárfaművész látogat hozzánk: Susanne Mildonian (Belgium), David Watkins (Nagy-Britannia), Marielle Nordmann (Franciaország) és Jana Boušková (Csehország). A fesztivál nyitókoncertjén Susanne Mildonian és David Watkins játszik: többek között a brit művész, David Watkins két darabját – akinek művei először lesznek hallhatóak Magyarországon –, valamint Johann Christian Bach egyik concertójának átiratát.

A művészek kurzust is tartanak az Európából érkező hárfás diákoknak, akik egyben versenyeznek is egymással, hiszen első alkalommal kerül sor a Nemzetközi Hárfaversenyre a Fesztivál keretén belül. A Gálakoncertet követő estén, 13-án a verseny nyilvános döntőjén a legjobb versenyzők hangversenyét hallhatjuk.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.