Klasszikus

Váci Tavaszi Fesztivál

2007.02.06. 00:00
Ajánlom
Öt éve csatlakozott Vác a Budapesti Tavaszi Fesztivál immár 27 éves rendezvénysorozatához, amely a legfontosabb hazai művészeti eseménnyé nőtte ki magát. A fesztiválra március 15. és április 1. között kerül sor.

A Tavaszi Fesztivál küldetése, hogy a hazai és nemzetközi magas rangú művészeknek bemutatkozó lehetőséget biztosítson a különböző művészeti ágakban. 2007-ben is a korábbi évek gyakorlatához igazodva megünnepelik a Színházi világnapot a Hippolyt a lakáj című vígjátékkal. Megemlékeznek több zenei programban is Kodály Zoltán zeneszerzőről, aki 125 éve született. Helyet kap még a táncszínház műfaja is: a Budapesti Balett táncosaitól Ravel: Bolero-ját, a váci Silverstar Művészképző Iskola előadásában pedig a Találkozások című darabot láthatják. A jazz zenét a csehországi Schaffer’ Riffers és a kubai származású, de hazánkban is ismert Elsa Valle és zenekarra képviseli a fesztivál kínálatában. Külön ínyencségnek szánják a szervezők az amerikai Adam Swanson 14 éves zongora virtuóz fellépését a Bartók Béla Zeneiskolában. Természetesen nem maradhatott ki a palettából az operett, a musical, az irodalom és a gyereknek szóló kreatív foglalkozás sem.

Tavasszal a kiállítások területén is változatos kínálattal várják a műkedvelő közönséget: Nagy B. István Munkácsy-díjas festőművészre emlékeznek, majd a fotóművészet „zeneiségét” fedezhetjük fel Fűr Tibor képein keresztül. A Margaréta Kávéház Szalma Edit grafikusművész munkáit mutatja be egy kávé mellett, a transzcendens világról pedig Orvos András képei mesélnek majd a közönségnek a Katona Lajos Városi Könyvtárban. Stark István festőművész önálló kiállítását láthatják a Tragor Ignác Múzeum Görög Templom Kiállítótermében áprilistól. Csoportos kiállításokkal az Újpesti Művészek Társasága és a Verőcei Műhely alkotói szolgálnak.

A részletes műsor az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.