Klasszikus

Váci Világi Vigalom 2006

2006.07.21. 00:00
Ajánlom
A Dunakanyar egyik legismertebb kulturális fesztiváljára idén július 28. és 30. között kerül sor Vácott.

A háromnapos rendezvény számos programot kínál a zenebarátoknak. A klasszikus zenei koncerteken kiváló váci előadók – köztük a Vox Humana Énekkar, Bednarik Anasztázia és Miklósi András orgona-, illetve Huszár Anita énekművész – lépnek fel. A meghívott vendégek közül kiemelkedik a Liszt Ferenc Kamarazenekar, amely a Fehérek templomában ad majd hangversenyt. A jazz kedvelői Szakcsi Lakatos Béla Gipsy Jazz című műsorát hallgathatják meg a Vigalom zárónapján a Városháza udvarán.

Számos folklórműsor is várja a látogatókat: az érdeklődők ízelítőt kaphatnak Vác testvérvárosainak és kisebbségi önkormányzatainak népzenéjéből, a Somos együttes jóvoltából pedig moldvai csángó táncházba is elmehetnek. Az operett-műfaj iránt érdeklődőknek Kalocsai Zsuzsa, Oszvald Marika, Csere László és Nyári Zoltán ad koncertet a Farkas Pál vezette Váci Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

A részletes program az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.