Klasszikus

Vadim Repin a Nemzeti Filarmonikusokkal

2007.04.19. 00:00
Ajánlom
Április 19-én, csütörtökön este Vadim Repin személyében világhírű vendégművész lép fel a Nemzeti Filharmonikusok hangversenyén a Művészetek Palotájában, Brahms Hegedűversenyének szólistájaként.

Repin csodagyerekként kezdte pályáját: 11 évesen megnyerte a Wieniawski Versenyt, 1986-ban, 15 éves korában pedig már a Carnegie Hallban adott koncertet, s a nemzetközi zenei életben azóta is a legmagasabban jegyzett hegedűművészek között tartják számon. Brahms népszerű versenyművét Haydn és Rahmanyinov egy-egy műve keretezi a Kocsis Zoltán vezényelte est programjában.

Az Óra-szimfónia egyike Haydn utolsó szimfóniáinak, amely elnevezését a második tételben hallható rövid fagott-hangok és a vonósok pengetett hangjainak óraütésre emlékeztető kombinációja miatt kapta. Az Edgar Allen Poe azonos című költeménye által inspirált Harangok Rahmanyinov azon ritka kórusművei közé tartozik, melyekben az énekkart zenekar kíséri. A mű előadásában a Nemzeti Énekkar mellett kitűnő énekes szólisták is közreműködnek: Sümegi Eszter, Fekete Attila és Fokanov Anatolij. A négy tétel mindegyike az emberi élet egy-egy eseményét dolgozza fel: a születést, az esküvőt, a félelmet és a halált.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.