Klasszikus

Váltóverseny

2010.05.26. 07:16
Ajánlom
A Nyíregyházi Cantemus Kórus énekkarai egymásnak adják a stafétát, ami a koncerteket és külföldi fellépéseket illeti.

Váltják egymást a Cantemus kórusai, hiszen ahogy az egyik együttes hazatér egy külföldi útról, máris indul a következő csapat. A Cantemus Vegyeskar törökországi sikerei után, a Banchieri Énekegyüttes Hannoverben adott nagy sikerű hangversenyt, majd a Pro Musica Leánykar gyors egymásutánban kétszer is Svájcba utazott, hogy ott öregbítse a magyar kórusmuzsika jó hírét. Legutóbbi útjukon Schiff András világhírű zongoraművész által szervezett fesztiválon arattak megérdemelt sikert. 

Most a Cantemus Gyermekkóruson a sor, hogy megmutassák mire képesek. Az énekkar május 27-én indul a franciországi Tours városába, ahol a legerősebb európai kórusversenyek egyikén bizonyíthatnak. A Cantemus kórusai közül ezen a versenyen eddig csak a Cantemus Vegyeskar és a Banchieri Énekegyüttes szerepelt, de mindketten versenyprogramon kívül, hiszen a vegyeskar a Kórusmuzsika Európa Nagydíjáért indult, a Banchieri pedig meghívott együttesként koncertezett a rendezvényen. A Cantemus Gyermekkórus tehát elsőként mutatkozhat be a nemzetközi viadal versenyprogramján és izgulhatunk értük május 29-én 13:30-kor, majd remélhetőleg másnap is, hiszen május 30-án 14:30-kor veszi kezdetét a verseny nagydíjáért folyó küzdelem, ahová természetesen már csak a kategóriájukban első díjat szerzett kórusok kapnak meghívást.

www.cantemus.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A mi Chicagónk

A Chicago a minőségi szórakoztatóipar egy legsikerültebb darabja. Nem azért persze, mert igen jól meg van csinálva. Inkább azért, mert jól ki van találva. Nemcsak a társadalmat leplezi le, de önmagát is. Alföldi Róbert rendezésében, a Kultúrbrigád és az Átrium előadásában pedig a mi, honi állapotainkat is.
Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus ajánló

Kocsis Krisztián is fellép a Balatonnál

A MOL által támogatott tehetségek, illetve Kovács Gergely, Érdi Tamás és Kocsis Krisztián ingyenesen látogatható koncertjeivel folytatódik a Klassz a pARTon! fesztivál.