Klasszikus

Változások a Budapesti Tavaszi Fesztivál műsorában

2003.11.25. 00:00
Ajánlom
Avagy a törvény közbeszól Egy fesztivál megszervezése az esemény kezdetéig állandó feszültséggel jár: mikor és mennyiért köttetnek meg a szerződések, betartják-e a megállapodást a szerződő felek – egy olyan íróasztal-munka, amelynek a végeredménye művészeti attrakció. De van, amikor külső körülmény, a törvény szól közbe.

Az áfára vonatkozó törvények módosítása 2004. január 1-jétől nem teszi lehetővé az állami támogatásra jutó áfa visszaigénylését. Ez a jogszabályváltozás a Budapesti Tavaszi Fesztivál esetében 49 millió forint plusz kiadást jelent. Emiatt kénytelenek voltak lemondani a Drezdai Filharmonikusok (Rafael Frühbeck de Burgosszal) vendégszereplését.

A rossz hír mellett két jó hír, hogy a 2004. március 19. – április 4. között megrendezésre kerülő, az uniós csatlakozást előtérbe állító Budapesti Tavaszi Fesztiválon két új táncszínházi előadás időpontja vált véglegessé a Francia Intézet jóvoltából.

Március 29-én a Bordeaux-i Nemzeti Opera Balettegyüttese tart Balettgálát a Magyar Állami Operaházban. Koreográfus: Paul Taylor, Ivan Favier, Thierry Malandain, Jacques Garnier, José Limon. Március 30-án Picasso és a Tánc címmel mutatja be darabját Léonide Massine, Serge Lifar Georges Balanchine koreográfiájával az Erkel Színházban: szintén a Bordeaux-i Nemzeti Opera Balettegyüttese közreműködésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.