Klasszikus

Vannak még csodagyerekek?

2011.03.09. 23:26
Ajánlom
Bogányi Gergely is fellép a március 18-20. között Sopronban megrendezendő Wunderkind szimpóziumon. Játsszon velünk, és vegyen részt a koncerten!

Csodagyermekből csodafelnőtté, azaz érett és gazdag személyiségű művésszé felnövekedni - ez Liszt pályafutásának egyik különlegessége. Tizenéves zenei talentumok, ámulatot keltő tinédzser virtuózok máig szép számmal akadnak, ám hogy ők teljes életet élő gyermekekből utóbb képzett és kiegyensúlyozott muzsikusokká váljanak, azt szerencsésen elősegítheti a 2011-es soproni szimpózium, s a több tudományterület szakértőit összefogó európai szintű együttműködés. Budapestről, Bécsből és Moszkvából érkező zenepedagógusok egy-egy különlegesen tehetséges növendéküket fel is léptetik majd Sopronban, s a program része lesz Bogányi Gergely, az ugyancsak csodagyermekként indult zongoraművész koncertje.

Kérdésünk: Hol készült a fenti kép Bogányi Gergelyről? (Segítséget a www.liszt-2011.hu oldalon talál!)

A helyes választ március 17. éjfélig megjelölő olvasóink közül ketten vehetnek részt másodmagukkal Bogányi Gergely március 19-i soproni koncertjén a Fidelio és a Hungarofest Klassz Zenei Irodája vendégeként.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.