Klasszikus

„Varázsceruza” – rajzverseny az Erkel Színházban

2002.11.13. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Színház négy korcsoportban rajzversenyt hirdet 3-18 éves gyerekek számára, amelyen operai élmények alapján készült képekkel lehet részt venni. A díjazott alkotásokból kiállítást rendeznek a színház előcsarnokában.

A négy korcsoport 3-6, 6-10, 10-14 és 14-18 éves korig terjed. Az alkotások szabadon választott technikával, A3-as, vagy A4-es méretben készülhetnek. A rajzokat postán (Erkel Színház, 1081 Budapest, Köztársaság tér 30.), illetve az Operaház és az Erkel Színház előcsarnokában elhelyezett dobozokban várják 2002. december 31-ig. A rajzok hátulján fel kell tüntetni a kép címét, az alkotó nevét, korát, címét, egy telefonos elérhetőséget, valamint az operalátogatás időpontját, vagy a bérlet nevét.

A zsűri tagjai: Bíró Gábos festőművész, Csavlek Etelka magánénekesnő, keramikusművész és Csikós Attila Kossuth-díjas díszlettervező. A nyerteseket postán értesítik és január 19-én a Pomádé király új ruhája előadásán egy ünnepélyes díjátadáson vehetik át nyereményeiket, amelyet követően az Operaházban egy különleges operalátogatáson vehetnek részt. A beküldött rajzokat a szervezőknek nem áll módjukban visszaadni!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.