Klasszikus

Véghajrában a Tavaszi Fesztivál

2004.04.02. 00:00
Ajánlom
Hétvégi zeneünnep a Zeneakadémiától a Mátyás-templomig, az Operett színháztól a Millenáris teátrumig.

A Budapesti Fesztiválzenekar szombaton:háromnegyed nyolckor koncertezik a Zeneakadémián. Beethoven zongoraversenyeket adnak elő, vezényel és zongorán közreműködik Schiff András. Horváth Mária (ének) és Kemenes András (zongora) dalestje a Magyar Rádió Márványtermében fél nyolckor kezdődik. Az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara nyolc órakor ad koncertet a Mátyás-templomban. Eötvös Péter Az álmok hídján mentem át című operája hétkor kezdődik a Millenáris Teátrumban. Az előadás rendezője Almási-Tóth András, a közreműködő Svoboda és az UMZE Kamaraegyüttest Vajda Gergely vezényli. A Magyar Állami Operaház ugyanebben az időpontban Verdi Falstaff című operáját mutatja be. A Holland Táncszínház este hétkor mutatja be koreográfiáit a Thália Színházban. A Budapesti Operettszínházban a Mágnás Miska című operettje lesz műsoron, a Bulandra Színház Heiner Müller darabjait hét órától játssza a Katona József Színházban.

Vasárnap az Il Fondamento együttes fél nyolckor koncertezik az MTA Roosevelt téri dísztermében. A Gustav Mahler Jugendorchester ifjúsági zenekar Mahler műveivel lép fel ugyanebben az időpontban a Zeneakadémián. Közreműködik Anna Larsson svéd alténekesnő, a zenekart Claudio Abbado vezényli. Cyprien Katsaris zongoraestje fél nyolckor az ELTE Jogi Karának Dísztermében kezdődik. Az Örök szertartás című kétrészes táncjáték a Thália Színházban műsorán szerepel. Közreműködik a Honvéd Táncszínház, Szvorák Katalin és a Hegedős együttes. Cocteau A kétfejű sas című darabját este hétkor mutatja be a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.
Vizuál

Elfajzott művészet a javából – Vaszilij Kandinszkij

Olyan művészetet akart teremteni, amely megszabadul a tárgyi ábrázolásból. A szovjetek elől Németországba menekült, a nácik elől Franciaországba. 75 éve hunyt el Vaszilij Kandinszkij.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Martha Argerich nem mondta le, hálistennek

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén az argentin zongoraművésznő ragyogó Beethoven-zongoraversennyel mutatta meg, hogy nem lehet megunni egy darabot akkor sem, ha 70 éve játssza.
Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.