Klasszikus

Véghajrában a Tavaszi Fesztivál

2004.04.02. 00:00
Ajánlom
Hétvégi zeneünnep a Zeneakadémiától a Mátyás-templomig, az Operett színháztól a Millenáris teátrumig.

A Budapesti Fesztiválzenekar szombaton:háromnegyed nyolckor koncertezik a Zeneakadémián. Beethoven zongoraversenyeket adnak elő, vezényel és zongorán közreműködik Schiff András. Horváth Mária (ének) és Kemenes András (zongora) dalestje a Magyar Rádió Márványtermében fél nyolckor kezdődik. Az ELTE Bartók Béla Énekkara és Egyetemi Koncertzenekara nyolc órakor ad koncertet a Mátyás-templomban. Eötvös Péter Az álmok hídján mentem át című operája hétkor kezdődik a Millenáris Teátrumban. Az előadás rendezője Almási-Tóth András, a közreműködő Svoboda és az UMZE Kamaraegyüttest Vajda Gergely vezényli. A Magyar Állami Operaház ugyanebben az időpontban Verdi Falstaff című operáját mutatja be. A Holland Táncszínház este hétkor mutatja be koreográfiáit a Thália Színházban. A Budapesti Operettszínházban a Mágnás Miska című operettje lesz műsoron, a Bulandra Színház Heiner Müller darabjait hét órától játssza a Katona József Színházban.

Vasárnap az Il Fondamento együttes fél nyolckor koncertezik az MTA Roosevelt téri dísztermében. A Gustav Mahler Jugendorchester ifjúsági zenekar Mahler műveivel lép fel ugyanebben az időpontban a Zeneakadémián. Közreműködik Anna Larsson svéd alténekesnő, a zenekart Claudio Abbado vezényli. Cyprien Katsaris zongoraestje fél nyolckor az ELTE Jogi Karának Dísztermében kezdődik. Az Örök szertartás című kétrészes táncjáték a Thália Színházban műsorán szerepel. Közreműködik a Honvéd Táncszínház, Szvorák Katalin és a Hegedős együttes. Cocteau A kétfejű sas című darabját este hétkor mutatja be a Budapesti Kamaraszínház Shure Stúdiójában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

VIDEÓ: Baráth Emőke korai Mozart-áriát énekel

Szerelemi riválisáról énekel és csendben szenved Mozart operahőse, Sifare. A „Soffre il mio cor con pace” című áriát Baráth Emőke előadásában halljuk egy tavalyi, pécsi koncertről.
Könyv

Vámos Miklós: Prűd lelkűek legyenek óvatosak ezzel a könyvvel

Az új évben is folytatódik a Fidelio.hu-n Vámos Miklós sorozata, amelyben a népszerű író megmondja, mit érdemes elolvasni. Ezúttal Bakos Gyöngyi Nyolcszáz utca gyalog című első kötetét ajánlja. Gondolataira a könyv szerzője reagál.
Színház

100 éve született Foxi Maxi és Frédi magyar hangja, Csákányi László

1921. január 13-án született Csákányi László, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, aki a papi hivatást feladva vált a magyar színjátszás kiemelkedő alakjává.
Színház

Elhunyt Vass Gábor színész

Évtizedekig dolgozott színházban, a legtöbben viszont orgánumát ismerik: ő volt Sean Connery és Bruce Willis magyar hangja. Hatvannégy éves volt.
Színház

Rangos nemzetközi fesztiválon látható Székely Kriszta Nóra-rendezése

A Katona József Színház előadása a Lessingtage Digital online fesztiválon szerepel. A közvetítés – az eseményre meghívott többi produkcióhoz hasonlóan – bárki számára ingyenesen követhető lesz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar

Egy december 23-i hivatalos értesítést szerint legkésőbb 2021. május 31-én megszűnhet a Duna Szimfonikus Zenekar – tudta meg a Zene-Kar.hu. A levél szerint az ügy mögött Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének döntése áll, aki Alapítói Határozatában ezt a dátumot jelölte meg.
Klasszikus zenehallgatás

VIDEÓ: Baráth Emőke korai Mozart-áriát énekel

Szerelemi riválisáról énekel és csendben szenved Mozart operahőse, Sifare. A „Soffre il mio cor con pace” című áriát Baráth Emőke előadásában halljuk egy tavalyi, pécsi koncertről.
Klasszikus hír

Sir Simon Rattle otthagyja Londont

Személyes okokkal indokolja, hogy 2023-ban távozik a Londoni Szimfonikusok éléről, és a müncheni Bajor Rádiózenekarnál folytatja a neves brit karmester.
Klasszikus ajánló

A Goldberg-variációkkal lép színpadra a fiatal Berecz Mihály

Berecz Mihály zongoraművész ad szólóestet január 12-én az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban. Az online követhető esten Johann Sebastian Bach Goldberg-variációk című műve hangzik el.
Klasszikus ajánló

Idén is folytatódnak a Müpa ingyenes online közvetítései

A nehézségek ellenére a Müpa számtalan digitális fejlesztést, új programokat valósított meg a 2020-as évben - mondta Káel Csaba vezérigazgató. Koncertjeik továbbra is élőben, ingyenesen követhetők az intézmény online platformjain.