Klasszikus

VI. Jazz és a Bor fesztiválja

2005.06.06. 00:00
Ajánlom
A balatonboglári Varga Béla Városi Kulturális Központ udvara és termei adnak otthont július 20-24. között a VI. „Jazz és a Bor fesztiválja” elnevezésű rendezvénynek.

A vendégeket este hét órától várják a boros standok, a koncertek este nyolc órakor kezdődnek. A belépőjegy ára 2000, diákoknak és nyugdíjasoknak 1600 forint, a bérlet ára 7000, diákoknak és nyugdíjasoknak 4000 forint.

Koncertek
Július 20.
Collectíve Quintet; Nagy János Trió; Creative Art Jazz Trió
Július 21.
Jász András Quartet; Fusió Group
Július 22.
Bágyi Balázs Quartet; Balázs Elemér Group
Július 23.
Corner Dely; Frankie Látó Quartet
Július 24.
László Attila Quartet; Budapest Jazz Orchestra

Meghívott borászok
Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet Balatonboglár Csereze Szőlőbirtok Papp és Fiai Pince Csutorás Pincészet Eger Dél-Balatoni Borút Egyesület Györgykovács Kispincészet Somló Ignáczy Borpincészet Balatonboglár Iványi Pincészet Villány Légli Ottó Szőlő és Bortermelő Gazdaság Országh Pince Balatonboglár Pócz Pincészet Balatonlelle Pók-Polonyi Pince Eger St.Andrea Szőlőbirtok és Pincészet Egerszalók*dr. Lőrincz György Szentpály Pincészet Balatonboglár Tokaj Hétszőlő Szőlőbirtok

(Helyszín és információ: Varga Béla Városi Kulturális Központ – 8630 Balatonboglár, Árpád u. 17.; tel./fax: (85) 550-063, (20) 968-0748; bbvkk@externet.hu; www.vkkboglar.hu)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Plusz

Használt a tiltakozás? Végül nem bántaná az NKA-t az új törvényjavaslat

Nem szerepel a Nemzeti Kulturális Alap átalakítása a Nemzeti Kulturális Tanácsról szóló törvényjavaslatban, de a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.
Klasszikus interjú

Liszt mindig forrófejű lázadó maradt – interjú Borbély Lászlóval

Liszt idős korában is forradalmár maradt, csak másért küzdött. Ez derül ki Borbély László új albumából, amelyen a mester kései műveit hallhatjuk. De a zongoraművésznek egy második lemeze is megjelent a napokban, ezen a Goldberg-variációkat találjuk.
Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.