Klasszikus

VII. Nemzetközi Crescendo Nyári Művészeti Akadémia

2010.05.12. 17:20
Ajánlom
2010. augusztus 2-16 között rendezik meg a sárospataki Nyári Akadémiát, amely lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó- és a képzőművészet területén, valamint segítséget nyújt a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben. A kurzust a nemzetközi, számos felekezettel együttműködő keresztény komolyzenészek mozgalma, a Crescendo szervezi.

A kéthetes hangszeres, énekes, opera-, zenekari, karvezetési, színészi, képzőművészeti mesterkurzusra jelentkezőket európai és amerikai zenekarok kiváló szólistái, zene- és képzőművészeti egyetemek tanárai készítik fel. így többek között Szabóki Tünde, Timothy Bentch, Bálint János, Fassang László, Martin Helmchen, Marie-Elisabeth Hecker és Dalta David Gier karmester.

A több mint 20 országból érkező fiatalok számára a kurzus számos fellépési lehetőséget biztosít Sárospatak történelmi helyszínein, illetve a Zempléni Fesztiválon. A Fesztivál-díjat minden évben a Nyári Akadémia legkiválóbb előadója kapja meg, ami egyben koncert lehetőséget is biztosít a következő év Zempléni Fesztiválján.

Idén a következő szekciók indulnak: Ének, Opera, Szólóhangszer (hegedű, brácsa, cselló, fuvola, oboa, fagott, kürt, trombita), Kamarazene, Zenekar, Zongora, Orgona, Karvezetés, Ifjúsági kamarazene, Színészet, Képzőművészet és az új műfaj a Jazz.

A kurzust záró ünnepi rendezvénysorozaton, a Crescendo Napokon, a művésztanárok és a kurzus legkiválóbb diákjai lépnek fel. Emellett számos ingyenes szóló- és kamara-hangverseny, valamint kiállítás várja a Sárospatakra látogatókat.

Az online jelentkezési lap és további részletes információ a www.hungary.crescendo.org honlapon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.