Klasszikus

VII. Református Zenei Fesztivál

2010.05.13. 15:21
Ajánlom
Az Ünnepi Könyvhéttel és a Bárka Fesztivállal együtt a VII. Református Zenei Fesztivál június 4-6 között a budapesti Bakáts téren sokszínű ingyenes programot kínál.

A hétvégi Fesztivál keretein belül lesz fáklyás menet énekléssel, találkozó a különböző református iskolák, intézmények és kórusok számára, fellépnek határon túli együttesek, illetve minden este kerekasztal beszélgetés várja az érdeklődőket. Június 25-én 19:30-kor a Müpa Nagytermében pedig fellép a 370 fős Egyesített Kárpát-medencei Református Kórus a Református Énekek IX. című esten.

Június 4-én, pénteken a napot az ünnepélyes megnyitó után Lovász Irén és barátai indítják a Bakáts téren 16:00 órakor, majd  kerekasztal beszélgteés következik Dr. Knopp Máriával a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének alapító igazgatójával 17:30-kor a Teológia Dísztermében. Este a szerb és horvát népzenei hagyományát őrző Vujicsics együttes lép fel, 19:00 órakor. A koncert után, 21:00 óra körül indul a zsoltár énekléssel egybekötött fáklyás menet és késő esti áhítat (igét hirdet Csoma Áron lelkész egy 150 fős kórus és az Invocatio Musicalis együttes közreműködésével).

Szombaton egész nap, délelőtt 10:00 órától este 18:00 óráig a Lónyay utcai Refomrátus Gimnáziumban találkozhatnak a magyarországi református iskolák tagjai. Szintén majdnem teljes napos lesz az a családi program, mely a Ráday utcai bölcsődében tartanak ovódásoknak (10:00 - 16:00). A Bakáts téren délután 14:00-kor kezdődnek a programok, a Keep Floyding együttest az erdélyi Transylmania követi. 16:00 órakor kezdődik a Teológia Dísztermében tartott kerekasztal beszélgetés, ezúttal Dr. Bognár László közgazdász profeszorral, akit ugyanezen a helyen Gárdonyi Zoltán Református Együttese követ. Este a 300 tagot számláló Egyesített Református Kórus a Kálvin téri református templomban, a Misztrál és az After Crying együttes pedig a Bakáts téren lép fel.

A vasárnapi porgram zenés istentisztelettel kezdődik 10:00 órakor a Kálvin, illetve a Szilágyi Dezső téri templomban. Az előbbin közreműködik a Szatmári Református Egyházmegye Lelkész- és Gyermekkórusa, az utóbbin pedig az erdélyi Sola Musica együttes. Délután Vedres Csaba és Gyermán Júlia mellett a vajdasági Bakos Árpád és barátai, illetve a Zurgó együttes lép fel. A 18:00 órakor kezdődő zenés áhítatot a fesztivált záró beszélgetés követi, este 19:00 órakor Dr. Bagdy Emőkével, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Tanszékének alapítójával és tanszékvezetőjével.

További információ a www.perifericrecords.com honlapon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.