Klasszikus

Világkórus 2004

2004.01.15. 00:00
Ajánlom
A Világkórus (World Youth Choir) vár minden énekelni vágyó 17 és 26 év közötti fiatalt 2004-es nyári koncertkörútjára, melyet Dél-Koreában, Busanban rendeznek meg.

A 2004. július közepétől augusztus közepéig tartó turné alatt a világ közel 30 országából érkező 100 fiatal énekest két hetes próbaidőszak várja, amit egy szintén két hetes turné követi, melynek során számos neves helyszínen, fesztiválon lépnek fel.

A Világkórus az ICCM (International Center for Choral Music – Namur, Belgium) közreműködésével 1989 óta rendezi meg minden évben szokásos nyári és téli turnéját. Fő támogatóik az International Federation for Choral Music, a Jeunesses Musicales International és az Europa Cantat nemzetközi szervezete. Minden évben világhírű karnagyok irányítják a kórus munkáját, ezek között volt az 1991-es magyarországi turné alkalmából Erdei Péter is. 2004 nyarán Georg Grün (Németország) és Anthony Leach (USA) lesznek a kórus vezető karnagyai.

A magyarországi meghallgatást (várhatóan 2004. február 27-én) az Ifjú Zenebarátok/Jeunesses Musicales Magyarországi Szervezete bonyolítja le. A jelentkezési határidő 2004. február 15. Részletes információt a szervezet titkárságától kaphatnak az érdeklődők: 1014 Budapest, Szentháromság tér 6. félemelet 23. szoba. Telefon: 201-3740, 355-0122 / 9614, fax: 201-3740. E-mail: jmhungary@mail.datanet.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.