Klasszikus

Világsztárokkal kezdődik az MVM Koncertek évada

2015.01.09. 12:24
Ajánlom
A lengyel-magyar világhírű zongorista, Piotr Anderszewski és a kimagasló tehetségű fiatal orosz művész, Yulianna Avdeeva zongoraestjével folytatódik Magyarország egyik legkiemelkedőbb komolyzenei hangversenysorozata, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek. A koncertsorozat ékköve a 2015-ös évadban is a már tizenkettedszerre megrendezett A Zongora, amelynek idei első két fellépője január 9-én és január 15-én kápráztatja el a közönséget.

"Az MVM Csoport, ahogy a gazdasági életben, a kultúrában is a nemzetközi színvonalú értékteremtésre törekszik" - mondta Baji Csaba az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Hiszünk abban, hogy a kulturális értékek gazdagítása a gazdaság növekedésére is jótékony hatást gyakorol. Az MVM sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált energetikai társaságcsoportként kiemelt feladatának tartja, hogy évről évre a legnagyobb, a világ legjelentősebb komolyzenei színpadjain fellépő művészek csodálatos dallamait hozza el a magyarországi zeneszerető közönségnek."

Január 9-én este Piotr Anderszewski a Bartók Béla Nemzeti hangversenyteremben Bach: h-moll nyitány francia stílusban, Szymanowski: Métopes, op. 29, Schumann: Novelletten, op. 21 no. 8, Bach: d-moll angol szvit műveit adja elő.

Január 15-én Yulianna Avdeeva művésznő a Zeneakadémia Nagytermében Mozart: D-dúr szonáta, K. 284, Liszt-Verdi: Szakrális tánc és záró duett az Aidából,, Liszt: Dante-szonáta, Chopin: 24 prelűd, op. 28 műveit adja elő. "Büszkék vagyunk arra, hogy Yulianna Avdeeva személyében ismét olyan világsztárt hozunk el az MVM Koncertek közönségének, aki még nem lépett fel Magyarországon" - mondta Nagy Csilla, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója.

Az MVM Koncertek 2015-ös sorozatában olyan világhírű sztárok lépnek fel Piotr Anderszewski és Yulianna Avdeeva mellett, mint Fazil Say, Evgeni Koroliov, Grigory Sokolov és Christian Zacharias.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Színház

Balogh Tibor válasza Karsai Györgynek

A POSZT Szakmai Tanácsadó Testületének tagja nyílt levélben reagál Karsai György egyetemi tanár, színikritikus hétfőn közzétett írására, amelyben lemond a POSZT Tanácsadó Testületi tagságáról.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus marton éva

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.
Klasszikus hír

Alexander Pereira távozik a milánói Scalából

Az osztrák szakembernek már 2014-es érkezése is nagy viharokat kavart, távozásában egy meghiúsult szponzori szerződés játszhatott közre. Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke közölte kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően, hogy nem hosszabbítják meg az intendáns szerződését. 
Klasszikus ajánló

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus lemez

John Williams albumot készített Anne-Sophie Mutterrel

A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője és a német hegedűművész albumán természetesen örökzöld filmklasszikusok zenéi hallhatók.
Klasszikus bécs

Te is vezényelheted a Bécsi Filharmonikusokat a Budapesten!

A bécsi Zene Háza virtuális karmesterének segítségével a világ egyik legjobb zenekarának élére állhatsz július 2-4. között Budapesten.