Klasszikus

Villa-Lobos Nemzetközi Zongoraverseny

2006.01.22. 00:00
Ajánlom
A Sao Pauloi Állami Szimfonikus Zenekar (Orquestra Sinfônica do Estado de Sao Paulo) Nemzetközi Zongoraversenyt rendez 2006. augusztus 13. és 20. között Sao Pauloban, Brazíliában.

A verseny a 2006-os év egyik legjelentősebb komolyzenei eseményének ígérkezik, emellett Dél-Amerika történetében a legnagyobb is egyben. A rendezvény célja a brazil zeneszerző, Villa-Lobos szimfonikus és koncertműveinek széles körű bemutatása, továbbá a brazil kultúra terjesztése egy kevésbé ismert szegmensén, a klasszikus zenén keresztül.

A versenyre 1969. augusztus 19. utáni születésű zongoraművészek jelentkezhetnek a világ bármely országából. A jelentkezés határideje: 2006. március 24. A zsűri elnöke Nelson Freire zongoraművész lesz.

A versenyzők költségeinek 75%-t a Villa-Lobos Zongoraverseny szervezői fedezik, turista osztályú repülőjegyeket biztosítva az alábbi városokból történő indulással: Lisszabon, Madrid, Párizs, London, Frankfurt, Milánó, Koppenhága, Fokváros, Narita, Nagója, Los Angeles, New York, Miami, Mexikóváros, Buenos Aires, La Paz, Assunção, Montevideó, Santiago, Lima, Bogota és Caracas. A Zongoraverseny szervezői szállást biztosítanak a jelentkezőknek a verseny kezdete előtt két nappal egészen addig, amíg egy adott versenyző részt vesz a versenyen.

A részletes szabályzat, a pontos jelentkezési tudnivalók és a kért versenyművek listája a www.cipvl.org hivatalos honlapon olvashatók portugál, illetve angol nyelven. Amennyiben a kért művek partitúrái nem állnak rendelkezésre, emailen beszerezhetők a Szervezőktől az info@cipvl.org vagy a rechtman@cipvl.org címeken.

Díjazás: 1.Díj: 30.000 US$, CD felvétel és koncertszerződés neves brazil és külföldi szimfonikus zenekarokkal; 2. Díj: 10.000 US$ és koncertszerződések; 3. Díj: 5.000 US$; 4. Díj: 2.500 US$.

Elérhetőségek:
Villa-Lobos Nemzetközi Zongoraverseny: info@cipvl.org
Ilan Rechtman úr, művészeti igazgató: reichtman@cipvl.org
Sao Pauloi Állami Szimfonikus Zenekar (Orquestra Sinfonica do Estado de Sao Paulo): Rua Mauá 51, 2 Andar, Praca Júlio Prestes - CEP 01218-020, Sao Paulo, SP – Brasil.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

„Sokszor szitokszó a klasszikusok számára az, ha valaki jazz-zenész”

Sárik Péter jazz-zongoristával a Ritmus és hang blogon jelent meg tartalmas interjú Sümegi Noémi tollából, amelyben egyebek mellett a jazz „policájról”, zörgős cukorkákról, valamint a klasszikus és jazz-zenészek viszonyáról is szó esett a szeptember 21-ei Bartók-lemezbemutató kapcsán, ami a Zeneakadémián lesz.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.