Klasszikus

Villa-Lobos Nemzetközi Zongoraverseny

2006.01.22. 00:00
Ajánlom
A Sao Pauloi Állami Szimfonikus Zenekar (Orquestra Sinfônica do Estado de Sao Paulo) Nemzetközi Zongoraversenyt rendez 2006. augusztus 13. és 20. között Sao Pauloban, Brazíliában.

A verseny a 2006-os év egyik legjelentősebb komolyzenei eseményének ígérkezik, emellett Dél-Amerika történetében a legnagyobb is egyben. A rendezvény célja a brazil zeneszerző, Villa-Lobos szimfonikus és koncertműveinek széles körű bemutatása, továbbá a brazil kultúra terjesztése egy kevésbé ismert szegmensén, a klasszikus zenén keresztül.

A versenyre 1969. augusztus 19. utáni születésű zongoraművészek jelentkezhetnek a világ bármely országából. A jelentkezés határideje: 2006. március 24. A zsűri elnöke Nelson Freire zongoraművész lesz.

A versenyzők költségeinek 75%-t a Villa-Lobos Zongoraverseny szervezői fedezik, turista osztályú repülőjegyeket biztosítva az alábbi városokból történő indulással: Lisszabon, Madrid, Párizs, London, Frankfurt, Milánó, Koppenhága, Fokváros, Narita, Nagója, Los Angeles, New York, Miami, Mexikóváros, Buenos Aires, La Paz, Assunção, Montevideó, Santiago, Lima, Bogota és Caracas. A Zongoraverseny szervezői szállást biztosítanak a jelentkezőknek a verseny kezdete előtt két nappal egészen addig, amíg egy adott versenyző részt vesz a versenyen.

A részletes szabályzat, a pontos jelentkezési tudnivalók és a kért versenyművek listája a www.cipvl.org hivatalos honlapon olvashatók portugál, illetve angol nyelven. Amennyiben a kért művek partitúrái nem állnak rendelkezésre, emailen beszerezhetők a Szervezőktől az info@cipvl.org vagy a rechtman@cipvl.org címeken.

Díjazás: 1.Díj: 30.000 US$, CD felvétel és koncertszerződés neves brazil és külföldi szimfonikus zenekarokkal; 2. Díj: 10.000 US$ és koncertszerződések; 3. Díj: 5.000 US$; 4. Díj: 2.500 US$.

Elérhetőségek:
Villa-Lobos Nemzetközi Zongoraverseny: info@cipvl.org
Ilan Rechtman úr, művészeti igazgató: reichtman@cipvl.org
Sao Pauloi Állami Szimfonikus Zenekar (Orquestra Sinfonica do Estado de Sao Paulo): Rua Mauá 51, 2 Andar, Praca Júlio Prestes - CEP 01218-020, Sao Paulo, SP – Brasil.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Könyv

„Szégyen és gyalázat” – Írók reagáltak Demeter Szilárd publicisztikájára

Kepes András lemondta a PIM-ben megrendezendő könyvbemutatóját, Vámos Miklós melegebb éghajlatra küldte Demeter Szilárdot, Dragomán szégyennek és gyalázatnak nevezte az esetet. Felbolygatta a szakmát a PIM főigazgatójának írása.
Könyv

Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot az origós írás miatt

Arról kérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy menesztik-e a Demeter Szilárdot a holokausztrelativizáló publicisztika miatt.
Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.
Klasszikus

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.