Klasszikus

Villámlátogatás a Bartók Fesztiválra

2012.06.19. 13:27
Ajánlom
A szombathelyi fesztivál nyitó hétvégéjére autóbuszos kirándulás keretében is ellátogathatnak az érdeklődők. Jelentkezni június 25-ig bezárólag lehet!

A Filharmónia Budapest szervezésében megvalósuló kirándulás program- és koncertlátogatásokat és világhírű művészprofesszorokkal való találkozókat is magába foglal. A július 13-i kora délutáni leutazást követően az első, este hét órakor kezdődő programon Louis Andriessen holland zeneszerzővel és Horváth Balázzsal új műveikről beszélgethetnek az érdeklődők. Este nyolc órakor a Bartók Fesztivál nyitóhangversenyével folytatódik a program. A Savaria Szimfonikus Zenekar közreműködésével és Howard Williams angol karmester vezényletével A csodálatos mandarin, egy Louis Andriessen-darab magyarországi bemutatója és egy Horváth Balázs-ősbemutató fog felcsendülni. A koncertet fogadás követi. Másnap délelőtt a karmesteri és hangszeres mesterkurzusok műhelymunkáiba kaphatnak betekintést a zenés kirándulás résztvevői, a nap második felében pedig a 4. Textilművészeti Triennálé kiállítására látogathatnak el. Az estét a francia nemzeti ünnep tiszteletére rendezett hangverseny zárja: Rohmann Imre, Mérei Tamás, Pusker Júlia, Szűcs Péter közreműködésével Debussy, Ravel, Messiaen, és Dusapin művei lesznek hallhatók.

A július 15-i nap szombathelyi városnézéssel kezdődik, majd kora délután kőszegi és jáki kirándulással folytatódik. A Jáki templomban ugyanis délután négy órától Lakatos György fagottművész egykori tanítványaival közösen ad koncertet. A nap fénypontjának John Cage születésének 100. évfordulója tiszteletére rendezett esti ütős koncert ígérkezik. A valaha élt legnagyobb avantgárd zeneszerző művei az Amadinda Ütőegyüttes tolmácsolásában csendülnek majd fel. A szervezők a hazautazást az esti koncert utánra tervezik, de azok számára, akik nem szeretnének a késő esti órákban visszaindulni, a következő napon is biztosítanak hazautazási lehetőséget. Az utazás minden további részletéről és a pontos árakról erre a linkre kattintva tájékozódhatnak. (A fesztivál  részletes műsorleírását, valamint a rendezvény menedzserével készítetett interjúnkat itt és itt olvashatják)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.