Klasszikus

Virtuózok Buda várában

2012.07.12. 08:05
Ajánlom
A Magyar Virtuózok Kamarazenekar július 14-én este nyolctól ad koncertet a Budavári evangélikus templomban.

A Szenthelyi Miklós művészeti vezetésével működő együttes ezen az estén Bach, Vivaldi, Couperin, Csajkovszkij, Liszt és Mozart műveiből válogat. A hangverseny szólistája a művészeti vezető mellett Bán István (orgona), Makó Brigitta, Onodi Rajmund és Makó Tünde (hegedű) lesznek. A szokott jegyek mellett úgynevezett VIP belépőket is árulnak, melyekkel az előadás végeztével háromfogásos gyertyafényes vacsorán lehet rész venni a Hilton Budapest Icon Éttermében.

Az együttes ősztől ismét szokott helyén, a Mátyás-templomban fog koncertezni, havonta két alkalommal, decemberben pedig négy előadás szerepel a tervek között. A fellépők között van Faludi Judit (gordonka), Kertesi Ingrid, Vásáry André (ének), Ella István, Hock Bertalan és Király Csaba (orgona). A kamarazenekar novemberben különleges eseményre készül: november 24-én, szombaton egy négy előadásból álló Schubert-Csajkovszkij gálát rendeznek az immár Prima Primissma-díjra jelölt Szenthelyi Miklós hegedűművésszel, akivel korábban készült interjúnk itt olvasható.

Beethoven: Hármasverseny

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.