Klasszikus

Visegrádi szalon

2008.03.14. 00:00
Ajánlom
Március 18-án este fél nyolckor rendezi meg a Zeneszalon az Oktatási Minisztérium és a V4 országok magyarországi kulturális képviseleteinek együttműködésével a V4 országok 2008 évi díszhangversenyét az MTA dísztermében. A ritkán hallható Brahms dalkeringőket ezúttal a négy országból delegált szólisták fogják megszólaltatni.

Éva Hornyáková (Szlovákia) a szoprán, Alicja Wegorzewska-hiskerd (Lengyelország) az alt, Tomás Cerny (Csehország) a tenor, Cser Péter (Magyarország) a basszus szólamot viszik, míg a négykezes kíséretet Bogányi Gergely és Szilasi Alex játsszák. Az esten elhangzik Brahms mindkét dalkeringő ciklusa, az op. 52-es - kórusok előadásában is néha hallható szerelmi dalkeringők - és az op. 65-ös Új szerelmi dalok. A hangverseny fél nyolckor kezdődik, Szilasi Alex műbemutatása ezúttal elmarad!

(2008. március 18. 19:30 MTA Díszterem (Budapest) - Visegrádi Szalon - a Visegrádi Négyek együttműködése jegyében; Brahms: Liebeslieder-Walzer, op. 52; Neue Liebeslieder, op. 65; km.: Éva Hornyáková, Alicja Wegorzewska-Whiskerd, Tomás Cerny, Cser Péter (ének), Szilasi Alex, Bogányi Gergely (zongora)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Újabb nyílt levél az SZFE modellváltásáról szóló törvény kapcsán

Több mint hetven színész, rendező, színházi művész támogatta aláírásával a Színművészeti Egyetem modellváltását lehetővé tevő törvényt.
Klasszikus

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Színház

Szabó Magda: Régimódi történet – online közvetítés

A Tasnádi Csaba által rendezett történet visszarepít a múltba, ahol hasonló problémákkal küzdöttek Szabó Magda hősei, mint a mostaniak, csak szebb ruhákban.
Színház

Megszavazta az Országgyűlés az SZFE modellváltását

Az Országgyűlés július 3-án döntött a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslatról.
Zenés színház

Szántó Andrea: „Tőlem kérdezed, aki nem vagyok dívatípus?”

Mezzoszoprán és alt szerepekben egyaránt tündököl: Juditként érzékeny és megejtő, Carmenként vad és szenvedélyes. Ha nem söpri el a bemutatót a világjárvány, Kundry szerepében mutatkozott volna be az Operaház új Parsifal-előadásában. Szántó Andreát március elején faggattam operákról, operaszerepekről, de óhatatlanul is magasabb kérdések felé terelődött a beszélgetés.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Vasárnap kezdődik a 7. Budavári Bach-fesztivál

A Budavári Evangélikus Templomban rendezik meg július 5-17. között Magyarország első Bach-fesztiválját, kizárólag historikus, barokk hangszerek megszólalásával.
Klasszikus ajánló

Klasszikusok a fűben – A Millenárison ad ingyenes koncertet a MÁV Szimfonikus Zenekar

A komolyzenei piknik célja, hogy klasszikus zenével reagáljon az elmúlt hónapok nehézségeire és élményeire. A program a Szimfonikus karantén rehabilitáció alcímet viseli.
Klasszikus gyász

Elhunyt Ida Haendel, az egykori csodagyerek, akinek Sibelius gratulált

Lengyelországban született, háromévesen felfedezték zenei tehetségét. Kanadában élte le élete jelentős részét. Sibelius levélben gratulált neki a hegedűversenyének előadásáért.
Klasszikus ajánló

A Nemzeti Filharmonikus Zenekarral nyit a Müpa autós koncertmozija

Az online közvetítések után ismét formabontó megoldást kínál a Müpa azoknak, akik szerint zene nélkül nem igazi a nyár. A Müpa Autósmoziban a nézők saját autójuk kényelmében élvezhetik a Fesztivál Színházban élőben zajló koncerteket.
Klasszikus hír

Újra zene tölti meg Budapest számos közterét

Hatodik évadát kezdi a Zenélő Budapest: a július 2-án induló programsorozaton a szervezők mintegy 200 minikoncerttel készülnek 8 közkedvelt budapesti helyszínen.