Klasszikus

Vízivárosi nyár

2006.07.14. 00:00
Ajánlom
Esztergom változatos, színes programokkal várja a látogatókat júliusban és augusztusban. A Vízivárosi Nyár 2006 címet viselő eseménysorozat helyszíne a festői szépségű Víziváros lesz.

Itt az esti fényben álló ezeréves királyi vár dominanciája, a Kis-Duna sétány és a folyó hangulata, a olatánfák és a Víziváros épületei, az Erzsébet park, a Prímás sziget, a Duna valamint a Mária Valéria híd együttese a klasszikus Aranykert varázsát idézi.

A szervező cég az Esztergom Nyári Fesztivál Kht. többségi tulajdonosa Esztergom Város Önkormányzata. A Kht. feladata Esztergom művelődéstörténeti hagyományaihoz és királyi rangjához méltó, közönségvonzó események szervezése.

Nyári játékok már 2002 óta zajlanak a városban, de 2004-től új koncepció szerint. A programok célja a magyar kultúra szépségének és erejének bemutatása. A látogatók száma eléri az 50 ezer főt. A virágzó kulturális események közül idén kiemelkedik a belépőjegyes Fesztiválhajó, ahol a legkiválóbbak közé tartozó művészek lépnek fel.

Az előadások a maguk műfajában klasszikus minőséget képviselnek, értéket, amely nemcsak a magyar közönség számára vonzó, de Európa számára is példaértékű.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.