Klasszikus

Volt egyszer egy csapat – Webber újra a Madáchban

2004.09.23. 00:00
Ajánlom
Volt egyszer egy csapat címmel a jövő év májusában mutatják be azt a musicalt, amely Andrew Lloyd Webber, Bródy János és Szirtes Tamás közös produkciójaként készül a Madách Színházban.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház között évtizedek óta szoros kapcsolat áll fenn. A teátrum 1983-ban mutatta be a Macskákat, amely már 21. éve műsoron van, 1991-ben vitték színre a József és a szélesvásznú álomkabát című darabot, és hatalmas sikerrel játsszák Az Operaház fantomja című musicalt is.

E három produkció annyira elnyerte a zeneszerző tetszését, hogy új, Beautiful Game című darabját alkotó együttműködésre ajánlotta fel a Madách Színháznak. Ez azért meghatározó a teátrum életében, mert eddig kizárólag angol és amerikai, tehát az angolszász kultúra közös művészi nyelvén beszélő művészeknek nyílt lehetőségük alkotó együttműködésre. A volt egyszer egy csapat egy futballcsapatról szól.

A Madách Színház szeptember 24-én mutatja be A kétbalkezes varázsló című mesejátékot Cseke Péter rendezésében, amely az évad első bemutatója lesz.

A Stúdió Színpadon október 8-án Gregg Opelka amerikai szerző darabját, a C'est la vie-t Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében állítják színpadra. Október 15-től pedig egy sajátos kísérletsorozat indul, a Madách Musical Műhely mutatkozik be, az évadban hat előadást láthat a közönség. Az új bemutatók között szerepel Arthur Miller Édes fiaim című darabja, valamint három Csehov-komédia.

Paudits Béla 13 év után tér vissza a Madách Színházba, estjén legkedvesebb dalait gyűjti csokorba a harmincas évektől napjainkig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.