Klasszikus

Volt egyszer egy csapat – Webber újra a Madáchban

2004.09.23. 00:00
Ajánlom
Volt egyszer egy csapat címmel a jövő év májusában mutatják be azt a musicalt, amely Andrew Lloyd Webber, Bródy János és Szirtes Tamás közös produkciójaként készül a Madách Színházban.

Andrew Lloyd Webber és a Madách Színház között évtizedek óta szoros kapcsolat áll fenn. A teátrum 1983-ban mutatta be a Macskákat, amely már 21. éve műsoron van, 1991-ben vitték színre a József és a szélesvásznú álomkabát című darabot, és hatalmas sikerrel játsszák Az Operaház fantomja című musicalt is.

E három produkció annyira elnyerte a zeneszerző tetszését, hogy új, Beautiful Game című darabját alkotó együttműködésre ajánlotta fel a Madách Színháznak. Ez azért meghatározó a teátrum életében, mert eddig kizárólag angol és amerikai, tehát az angolszász kultúra közös művészi nyelvén beszélő művészeknek nyílt lehetőségük alkotó együttműködésre. A volt egyszer egy csapat egy futballcsapatról szól.

A Madách Színház szeptember 24-én mutatja be A kétbalkezes varázsló című mesejátékot Cseke Péter rendezésében, amely az évad első bemutatója lesz.

A Stúdió Színpadon október 8-án Gregg Opelka amerikai szerző darabját, a C'est la vie-t Hegyi Árpád Jutocsa rendezésében állítják színpadra. Október 15-től pedig egy sajátos kísérletsorozat indul, a Madách Musical Műhely mutatkozik be, az évadban hat előadást láthat a közönség. Az új bemutatók között szerepel Arthur Miller Édes fiaim című darabja, valamint három Csehov-komédia.

Paudits Béla 13 év után tér vissza a Madách Színházba, estjén legkedvesebb dalait gyűjti csokorba a harmincas évektől napjainkig.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.