Klasszikus

Walter C. Moore kurzusa énekeseknek és korrepetitoroknak

2006.03.01. 00:00
Ajánlom
A bécsi Zeneakadémia tanára, Walter C. Moore énekesek és korrepetitorok számára tart kurzust március 30. és április 2. között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola nagytermében 10:00-től 13:00, illetve 14:00-től 16:00 óráig.

A kurzus március 30-án 13:00 órakor válogató meghallgatással kezdődik, április 2-án 15:00-kor pedig záróhangversennyel ér véget. A meghallgatás anyaga: 4-5 dal és 2-3 oratórium- vagy kantátaária eredeti nyelven, kotta nélkül. A kurzus német és angol nyelven zajlik. A képzés díja 5000 Ft, amely jelentkezési díj és a passzív hallgatók részvételi díja. Az aktív résztvevők ezen felül 15.000 Ft-ot fizetnek. Az egynapos belépő ára 1000 Ft.

Moore professzor kurzusával párhuzamosan Gusztos Éva Alexander-módszerrel dolgozó tanár tart tanfolyamot a helyszínen. A négy napon át tartó foglalkozások díja 5000 Ft.

Jelentkezni március 20-ig lehet a szervezőnél, Hegedüs Gönczy Katalin főiskolai adjunktusnál, aki egyben a kurzus korrepetitora is. Telefonszáma: (30) 212-4637.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.