Klasszikus

Walter Moore kurzusa

2007.03.01. 00:00
Ajánlom
A bécsi Zeneakadémia professzora énekesek és korrepetitorok részére négynapos kurzust tart Budapesten. Aktív vagy passzív hallgatónak lehet jelentkezni március végéig.

A Berkeley-ben született Walter Moore a kaliforniai Stanford University-n diplomázott és egy Fulbright-ösztöndíj hozta Bécsbe, ahol Erik Werbánál tovább képezte magát. 1965 óta tanít a bécsi Zeneakadémián, ahol 1984 óta a Dal és oratórium szak professzora. Rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban, illetve neves énekesek zongorakísérőjeként is fellép. Többek közt Polgár László, Ileana Cotrubas, Wolfgang Holzmair és Takao Okamura szóló koncertjeit kísérte.

A neves szakember rendszeresen tart kurzusokat, elsősorban Bécsben, de most áprilisban - nem először - Budapesten is. Négy nyelven beszél, tanít, tanított már többek közt Svédországban, Finnországban, Japánban, Venezuelában és az Egyesült Államokban is. 2007. április 19-22 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Nagytermében tartja itteni kurzusait.

Jelentkezési határidő: 2007. március 31., Dr. Hegedűs Gönczy Katalinnál, tel.: (06) 30-212-4637. Jelentkezési díj: 5000 Ft (passzív), illetve 20000 Ft (aktív részvétel). A válogatót 2007. április 19-én tartják 13 órakor a helyszínen. A kurzus a zenetanárok részére akkreditált. Felkészülni 2-3 oratórium áriával és 2-3 dallal lehet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.