Klasszikus

Walter Moore kurzusa

2007.03.01. 00:00
Ajánlom
A bécsi Zeneakadémia professzora énekesek és korrepetitorok részére négynapos kurzust tart Budapesten. Aktív vagy passzív hallgatónak lehet jelentkezni március végéig.

A Berkeley-ben született Walter Moore a kaliforniai Stanford University-n diplomázott és egy Fulbright-ösztöndíj hozta Bécsbe, ahol Erik Werbánál tovább képezte magát. 1965 óta tanít a bécsi Zeneakadémián, ahol 1984 óta a Dal és oratórium szak professzora. Rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban, illetve neves énekesek zongorakísérőjeként is fellép. Többek közt Polgár László, Ileana Cotrubas, Wolfgang Holzmair és Takao Okamura szóló koncertjeit kísérte.

A neves szakember rendszeresen tart kurzusokat, elsősorban Bécsben, de most áprilisban - nem először - Budapesten is. Négy nyelven beszél, tanít, tanított már többek közt Svédországban, Finnországban, Japánban, Venezuelában és az Egyesült Államokban is. 2007. április 19-22 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Nagytermében tartja itteni kurzusait.

Jelentkezési határidő: 2007. március 31., Dr. Hegedűs Gönczy Katalinnál, tel.: (06) 30-212-4637. Jelentkezési díj: 5000 Ft (passzív), illetve 20000 Ft (aktív részvétel). A válogatót 2007. április 19-én tartják 13 órakor a helyszínen. A kurzus a zenetanárok részére akkreditált. Felkészülni 2-3 oratórium áriával és 2-3 dallal lehet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Vizuál

Pedro Almodóvar elkészítette élete legszemélyesebb filmjét

Élet és film szétválaszthatalanul összegabalyodik Pedro Almodóvar legújabb alkotásában. Egy héttel a cannes-i bemutató után itthon is látható a Fájdalom és dicsőség Antonio Banderas és Penelope Cruz főszereplésével. Kritika.
Vizuál

Egy kis napfény – Budapesti életképek 1945–1949

Budán még javában zajlott az ostrom, amikor Pesten már megnyílt az első mozi, a következő napon megindult az első villamosjárat, majd Buda felszabadulása után öt nappal fogadta vendégeit az első kávéház is. A Magyar Nemzeti Múzeum Történeti Fényképtárának munkatársai ezúttal az 1945 és 1949 közötti néhány békés évből válogattak fotókat.
Klasszikus

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Vizuál

Leonardo da Vinci figyelemzavaros és hiperaktív volt, és egyszerre volt ez áldás és átok életében

Legalábbis egy újabb kutatás szerint, amely a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) magyarázza Leonardo állandó halogatását.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.