Klasszikus

Wapon a Budapesti Tavaszi Fesztivál

2003.03.13. 00:00
Ajánlom
Elfelejtette a műsorfüzetben megnézni a programot? Nem olvasta el a neten, mik a legfrissebb hírek a Budapesti Tavaszi Fesztivállal kapcsolatban? Semmi gond, hiszen a BTF információi már a rendezvény saját wap-oldaláról is elérhetőek.

A Budapesti Fesztiválközpont újabb kommunikációs eszközt vetett be a március 14-én kezdőd kulturális seregszemle látogatóinak. Mostantól a mobilosok a wap.fesztivalvaros.hu címen, bárhol is vannak az országban, a világban, megtudhatják a részleteket a március 14-én kezdődő eseménysorozatról.

A weboldalon található hírek és a teljes tavaszi fesztivál-programban lehet böngészni a wapon, méghozzá négy nyelven: a magyar mellett németül, angolul és olaszul. Nem csak a fontosabb információk "mobilizálták", hanem az információtartalom száz százalékig elolvasható a wapon, csak a fényképek maradtak le. Így például a tavaszi fesztiválon felcsendülő művek története is elolvasható telefonunkról. A programok között egyébként lehet tallózni kategóriák (műfajok) szerint - zenekari hangverseny, kamaraest, templomi koncertek, opera, tánc, színház, jazz, népzene-néptánc, gyerekprogramok, kiállítások, szabadtéri és szakmai programok -, illetve természetesen dátum vagy helyszín szerint is válogathat a wapozó. A színhelyekről pedig minden fontosabb információt meg lehet tudni. Kódszó szerint is lehet válogatni, vagyis ha valaki arra kíváncsi, milyen Mozart-művek csendülnek fel a 2003-as Budapesti Tavaszi Fesztiválon, elég csak a bécsi klasszikus mester nevét beírni.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.