Klasszikus

Womufe 2005

2005.06.10. 00:00
Ajánlom
A WOMUFE Világzenei Fesztivál keretében az idei évben július 5-én a Habana Son Club és a Sonora Universal de Cuba varázsol forró hangulatot a Budai Parksznípadra.

Immár harmadik alkalommal lehetünk tanúi a Festival Cubano rendezvénynek Budapesten. Július 5-én este nyolc órától világszerte ismert havannai zenekar, a Habana Son Club lép színpadra, amely a legismertebb és legnépszerűbb kubai muzsikusokból alakult. Az együttes zenei gyökerei és speciális ritmusvilága nemc sak a legnépszerűbb kubai zenei forma, a „son”, hanem a szintén népszerű cha-cha-cha, danzon, bolero és a salsa ritmusokig és zenei formákig nyúlnak vissza. A mára már Európa szerte ismert zenekar tagjai a Habana Son CIub megalakulása előtt olyan világhírű együttesekkel muzsikáltak együtt, mint a legendás Sierra Maestra, az Orchestra Reve, a Rumba Habana vagy a Banda Meteore. A WOMUFE révén már Magyarországon is ismert együttes tagjai idén legújabb albumuk zeneanyagát adják elő, de saját zenéjük mellett Compay Segundo (Buena Vista Social Club), Adalberto Alvarez, Juan Almeida, Solina Carrillo és Miguel Matamuro szerzeményeiből is hallhatunk megszokott fergeteges előadásukban.

Az együttes koncertje előtt, hét órától a Sonora Universal lesz hallható: egy vokális együttes és egy hagyományos „son” zenekar, a Proposisón keveréke, hiszen előadásukban a kubai zene fáradhatatlan lüktetését egy ötszólamú vokál teszi még izgalmasabbá. Az együttes első alkalommal látogat Magyarországra, de a Sonora Universal tagjai Kubában és máshol a világon hatalmas sikereket könyvelhettek már el. Két muzsikus közülük a világhírű kubai kórus, az „Orfeon de Santiago de Cuba” tagjai is egyben. A zenekar darabjait Jose Miguel Aza írja, aki napjaink egyik legelismertebb son-szerzője. A zenekar tagjai: Jose Miguel Aza (bass, backing vocals, director), Pedro Gala (guitar, backing vocals), Armando Martínez (trés cuban guitar, guitar), Rafael Revilla (percussion, backing vocals), Antonio Gonzalez (lead vocals, maracas), Eduardo Rosario (flute).

(Jegyek kaphatók a Budai Parkszínpad pénztárában és többnyire minden ismert jegyárusító helyen. A koncertet minden időjárási körülmények között megtartják, esőnap nincs. A jegyárak egységesen 4.000 forintba kerülnek.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.