Klasszikus

Zene karnyújtásnyira: őszi bérletek a Zeneakadémián

2014.06.10. 18:51
Ajánlom
Világsztárok és a Zeneakadémiához kötődő hazai kiválóságok sora karnyújtásnyira a közönségtől: az építéskori pompáját visszanyert, s kívül-belül megújult Liszt Ferenc téri zenepalotába már bérleteket is válthatnak a zenekedvelők.

A Zeneakadémia Koncertközpont 2014 őszi saját rendezésű koncertjeit jelentős kedvezménnyel kínálja egy-egy csokorba gyűjtve. A bérletekben azok az elsősorban klasszikus zenei műfajok kapnak kiemelt figyelmet, amelyek a Zeneakadémia bensőséges hangulatú és páratlan akusztikájú tereiben találnak igazi otthonukra. A Zeneakadémia világra szóló kamarazenei hagyományait viszi tovább két bérlet Kamarazene karnyújtásnyira címen olyan előadókkal, mint Kim Kashkashian, Steven Isserlis, Jean-Efflam Bavouzet, Perényi Miklós vagy Szabadi Vilmos.

 A Zenekar a központban című bérlet valamennyi hangversenyén sztárszólisták - köztük Isabelle Faustés Fenyő László - lesznek a főszereplők. A vokális zenekultúra krémjét fogja össze az Ének karnyújtásnyira bérlet, melyben a legkiválóbb hazai kórusok mellett a világ egyik legjobb lírai tenorja, Ian Bostridge mutatkozik be. Két különleges, csak a Zeneakadémián átélhető tanszéki bemutatkozó gálaest mellett a Kodály születésnapján megtartott hagyományos ünnepi hangversenyt kínálja az Élesben bérlet. A Tiszta barokk a historikus előadói gyakorlat két nemzetközi sztáregyüttesét (The King's Consort, Holland Baroque Society) is elhozza a Zeneakadémiára. A népzenei hagyomány leghitelesebb őrzői: a Vujicsics Együttes, Sebestyén Márta és Szalóki Ági lépnek a színpadra az Akusztikus, autentikus bérlet hangversenyein, a Liszt-kukacok Akadémiája bérlet pedig a felső tagozatos általános iskolásoknak (és családtagjaiknak) szól három hangszerbemutató koncerttel.A bérletek megvásárolhatók a Zeneakadémia honlapján, illetve Liszt Ferenc téri jegypénztárában.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Csak röpülnék – beszélgetés Bodnár Erikával

Gyerekként József Attila versei adtak neki hitet. Sírni mindig szégyellt, nevetni csak a főiskolán tanult meg. Legendás művészekkel dolgozott együtt és sohasem elégedett meg azzal, ami már bevált. Új utakat keresve próbált meg röpülni, mindig egyre feljebb, s gondolatban talán most is egyik híres szerepében szárnyal. Bodnár Erika – Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész – már két éve nem lépett színpadra. Megtisztelő, hogy az otthonában beszélgethettünk vele.
Zenés színház

74 évesen elhunyt Edita Gruberová

A „Szlovák Fülemüle” becenéven is emlegetett, világhírű szoprán énekesnő halálhírét a család közlése alapján müncheni ügynöksége, a Hilbert Artists Management tette közzé.
Klasszikus

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Könyv

Elhunyt Kálmán C. György

Vasárnap hajnalban, hatvanhét éves korában elhunyt Kálmán C. György – tudatta a neves egyetemi tanár, irodalomtudós, kritikus, publicista féltestvére
Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Az ember nélküli hang és a hang nélküli ember

Vidovszky László korai műveiből tartottak összművészeti estet és ismertető előadást a Zeneakadémia Solti Termében.
Klasszikus ajánló

Lengyel-magyar barátság - Emszt/Koszowski Duó első lemeze

A Folks című albumon lengyel és magyar zeneszerzők művei szólalnak meg az alkotók átiratában, szoprán szaxofonon és zongorán.
Klasszikus hír

Még lehet jelentkezni a Hubay Jenő Hegedűversenyre

Október 22-ig várja a húszévesnél fiatalabb közép-európai hegedűművészek jelentkezését a Fesztivál Akadémia által szervezett Hubay Jenő Hegedűverseny
Klasszikus ajánló

Egy legendás tanárra emlékezik a legifjabb generáció a Zeneakadémián

Varga Tibor hegedűművész-tanár emlékének szenteli október 18-i koncertjét a Pannon Filharmonikusok, melyen négy csodagyerek-hegedűművész is közreműködik.
Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra