Klasszikus

Zenebutik on-line

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Amennyiben csak pár számot szeretne egy albumról, nem kell megvásárolnia az egész CD-t, sem illegálisan letölteni a dalokat az internetről. Az internet világnapján, a május 17-én indult új zeneletöltő szolgáltatásnak köszönhetően mindez már legálisan is megoldható. Mi kell hozzá? Csupán egy számítógép, egy lehetőleg szélessávú internet-hozzáférés, no és némi pénz.

A Zeneáruház az Axelero Internet április közepén indított origoplay szélessávú tartalomszolgáltató portál kínálatát bővíti. Kezdetben a látogató 14 hazai kiadó 3000 számából válogathat, a jövőben azonban a paletta akár több tízezerre is bővülhet a nagy külföldi lemezkiadók zenéjével.

A dalok letöltése nem ingyenes, egy egész album bruttó 2500, egy szám 250 forint, szemben a Nyugat-Európában a legfrissebb számokért elkért kb. 500 forinttal (2 euró).

A számok Windows Media Player formátumban tölthetők le, amely az MP3-nál jobb minőséget biztosít.

Az albumokba természetesen ingyen bele lehet hallgatni, majd a kiválasztott zenét kétféleképpen lehet megvásárolni. Az egyik az on-line-kereskedelemben már megszokott bankkártyás megoldás, a másik az emelt díjas SMS. Ez utóbbival a mobilszolgáltatók tarifái miatt az árak valamivel magasabbak, de az Axelero mindenkire nézve kedvezőbb megoldáson dolgozik.

Az on-line-vásárlók biztonságos fizetéssel kapcsolatos aggodalmának eloszlatására az Axelero olyan megoldáson is dolgozik, mely a letöltött zene után felszámított díjat nem bankkártyáról kéri, hanem – legalábbis a cég előfizetőinek – a szokásos havi számlához csapja hozzá.

Ahhoz, hogy a zeneszámok megvásárlása legális legyen, a hanglemezkiadók mellett szükség volt az Artisjus, illetve az EJI (Előadó-művészi Jogvédő Iroda) közreműködésére is. A kezdeményezést a MAHASZ (Magyar Hanglemezkiadók Szövetsége) is támogatja.

Az Európai Unió keleti régiójában elsőként megszülető szolgáltatásnak az adta a lehetőséget és a létjogosultságot, hogy az Axelero a szélessávú kapcsolattal rendelkező háztartások 40 százalékát, illetve az origo.hu portálon keresztül a hazai internetezők 73 százalékát éri el.

zsuzsa_toth@yahoo.com

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.