Klasszikus

Zeneházi esték a Matáv Zeneházban

2004.02.11. 00:00
Ajánlom
A Matáv Szimfonikus Zenekar művészeinek részvételével működő együttesek exkluzív hangversenysorozata 2004. február 18-án, szerdán este hét órakor veszi kezdetét a Matáv Zeneházban (IX. Páva u. 10-12.).

Az öt koncertből álló sorozat első előadásán a Brass in the Five együttes és barátai lépnek fel, nevezetesen Kertesi Ingrid, Kincses Veronika és Vukán György. Magyarország vezető rézfúvóskvintettje 1992-ben alakult. Az eltelt évek alatt professzionális, hivatásszerűen működő együttessé váltak. 800 koncerttel, 6 lemezzel a hátuk mögött fontosnak tartják, hogy új zenei utakat keressenek és eddig nem alkalmazott zenei formációkat próbáljanak ki a zenei élet elismert alkotóinak közreműködésével. Az új utak keresése különleges koncertek és performance-ok formájában öltenek testet. Céljuk, hogy valami szokatlan és különleges zenei élményben részesítsék a hallgatóságot.

Rangos nemzetközi és hazai fesztiválok és rendezvények állandó szereplői. Kortárszenei tevékenységük elismeréseként 2000-ben Artisjus díjat vehettek át. Műsorukon Händel, Mozart, Elgar, Gershwin és Duke Ellington zeneművei szólalnak meg.

A hangversenysorozat további előadásai során március 10-én az Új Harmónia Fúvósegyüttes, április 7-én a Budapest Klarinét Quartet, május 12-én az Akadémia Quartet, június 2-án pedig az Ewald Rézfúvós Kvintett koncertlép a közönség elé. A Zeneházi esték-sorozat bérletének ára 4.000 Ft, egy-egy koncertre a jegyár 1.000 Ft. Jegyek a Matáv Szimfonikus Zenekar jegyirodájában kaphatók (1065 Budapest, Nagymező u. 19., tel.: 302-3841, www.ticket.axelero.hu).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Klasszikus

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Színház

Kiállnak Upor László rektorjelölt mellett kollégái és hallgatói 

Több mint nyolcvan színházi dramaturg, és az SZFE Doktori Iskolájának negyven hallgatója állt ki nyilatkozataiban a Színház- és Filmművészeti Egyetem múlt héten megszavazott rektorjelöltje, Upor László dramaturg, fordító és egyetemi tanár szakmai és emberi integritása mellett.
Színház

Mégsem szűnik meg az NKA?

Az EMMI hivatalos közleményt adott ki az állami kulturális támogatások jelentős részét szétosztó Nemzeti Kulturális Alappal kapcsolatban megjelent hírekre válaszul.
Zenés színház

Cecilia Bartoli operaigazgató lett

Az olasz operaénekesnő az első nőként veszi át a monte-carlói operaház, a La Salle Garnier vezetését 2023-tól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Klasszikus gyász

Elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész

Életének 96. évében elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész, a Zeneakadémia nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára.
Klasszikus hír

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen.
Klasszikus hír

Igor Levit zongoraművész kapja a Nemzetközi Beethoven-díjat

Igor Levit zongoraművész kapja idén a tízezer euróval járó Nemzetközi Beethoven-díjat – jelentette be a Beethoven Akadémia.
Klasszikus virtuózok

A Virtuózok viharos sikert arattak a londoni Covent Gardenben

Magyarország klasszikus zenei tehetségkutatójának hat felfedezettjét látta vendégül a Londoni Magyar Kulturális Központ egy nagyszabású adventi koncerten.