Klasszikus

Zeneházi esték a Matáv Zeneházban

2004.02.11. 00:00
Ajánlom
A Matáv Szimfonikus Zenekar művészeinek részvételével működő együttesek exkluzív hangversenysorozata 2004. február 18-án, szerdán este hét órakor veszi kezdetét a Matáv Zeneházban (IX. Páva u. 10-12.).

Az öt koncertből álló sorozat első előadásán a Brass in the Five együttes és barátai lépnek fel, nevezetesen Kertesi Ingrid, Kincses Veronika és Vukán György. Magyarország vezető rézfúvóskvintettje 1992-ben alakult. Az eltelt évek alatt professzionális, hivatásszerűen működő együttessé váltak. 800 koncerttel, 6 lemezzel a hátuk mögött fontosnak tartják, hogy új zenei utakat keressenek és eddig nem alkalmazott zenei formációkat próbáljanak ki a zenei élet elismert alkotóinak közreműködésével. Az új utak keresése különleges koncertek és performance-ok formájában öltenek testet. Céljuk, hogy valami szokatlan és különleges zenei élményben részesítsék a hallgatóságot.

Rangos nemzetközi és hazai fesztiválok és rendezvények állandó szereplői. Kortárszenei tevékenységük elismeréseként 2000-ben Artisjus díjat vehettek át. Műsorukon Händel, Mozart, Elgar, Gershwin és Duke Ellington zeneművei szólalnak meg.

A hangversenysorozat további előadásai során március 10-én az Új Harmónia Fúvósegyüttes, április 7-én a Budapest Klarinét Quartet, május 12-én az Akadémia Quartet, június 2-án pedig az Ewald Rézfúvós Kvintett koncertlép a közönség elé. A Zeneházi esték-sorozat bérletének ára 4.000 Ft, egy-egy koncertre a jegyár 1.000 Ft. Jegyek a Matáv Szimfonikus Zenekar jegyirodájában kaphatók (1065 Budapest, Nagymező u. 19., tel.: 302-3841, www.ticket.axelero.hu).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.