Klasszikus

Zenei kurzussal bővül a kőszegi nyári tábor kínálata

2006.05.20. 00:00
Ajánlom
Az iskola végének közeledtével a szülők egyre többet gondolkodnak, milyen program lenne a legmegfelelőbb gyermekük számára a nyár folyamán, amelynek keretében hasznos pihenéssel töltheti idejét.

Olyan lehetőséget keresnek, ahol a játékok és szórakoztató programok mellett a gyermekek játékosan tanulhatnak, vagy már meglévő ismereteiket bővíthetik - ezért választják sokan a Miénk Itt A Tábor Közhasznú Alapítvány táborát Kőszegen.

A szervezők 15 éves gyakorlattal rendezik meg idén a kőszegi nyári tábort, és szinte minden évben kitalálnak valami újdonságot, ami a különböző érdeklődésű fiatalokat összehozza. Idén ismét egy újítással jelentkeznek: zenei kurzusokat is indítanak. A megszokott nyelvi és számítástechnikai órák mellett a 7-18 éves gyerekek már tanulhatnak médiát, színészi ismereteket - és most már zenét is.

A szervezők neves zenészek közreműködésével adnak betekintést mind a hangszerek világába (zenei oktatás), mind a videoklipkészítés tevékenységébe (operatőri, stylist, koreográfiai oktatás). A zeneelmélettanítás során a 1960-as, '70-es, '80-as és '90-es évek klipkultúráján, zenei stílusainak elemzése segítségével jutnak el a résztvevők napjainkig. Hangszeres oktatásra nap mint nap sor kerül, ehhez zenei előképzettség nem szükséges, mert a gyerekek a helyszínen elsajátíthatják a kottaolvasás alapjait és az adott hangszer zenei "egyszeregyét". Lehetőséget biztosítanak ének, gitár, dob és ütőhangszerek (konga), basszus, valamint billentyűs hangszeres képzések igénybevételére.

A nyári turnusok időpontjai:
1. turnus: július 2. - július 12.
2. turnus: július 12. - július 22.
3. turnus: július 22. - augusztus 1.
4. turnus: augusztus 1. - augusztus 11.

A táborról bővebb információk az alábbi honlapon találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Vizuál

Az online térbe költözött a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria is

Tárlatvezetések, virtuális kiállítások, útvonaltippek, oktatási segédanyagok, valamint a Textúra színházi program előadásai is elérhetők a járványügyi korlátozások miatt bezárt Szépművészeti Múzeum és Magyar Nemzeti Galéria honlapjain.
Jazz/World

Elhunyt Mihály Tamás, az Omega basszusgitárosa

73 éves korában elhunyt Mihály Tamás, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, az Omega basszusgitárosa – tudatta Facebook oldalán a zenekar.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.
Klasszikus ajánló

Junior Prima díjátadó és gálakoncert online

Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjaz, ez alkalommal bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól a mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus Film

Különleges film nyújt bepillantást a Budapesti Filharmóniai Társaság életébe

Ünnepi hangverseny helyett online, egy különös hangulatú művészfilmmel ünnepli fennállásának 167. évfordulóját a Budapesti Filharmóniai Társaság.