Klasszikus

Zenei kurzussal bővül a kőszegi nyári tábor kínálata

2006.05.20. 00:00
Ajánlom
Az iskola végének közeledtével a szülők egyre többet gondolkodnak, milyen program lenne a legmegfelelőbb gyermekük számára a nyár folyamán, amelynek keretében hasznos pihenéssel töltheti idejét.

Olyan lehetőséget keresnek, ahol a játékok és szórakoztató programok mellett a gyermekek játékosan tanulhatnak, vagy már meglévő ismereteiket bővíthetik - ezért választják sokan a Miénk Itt A Tábor Közhasznú Alapítvány táborát Kőszegen.

A szervezők 15 éves gyakorlattal rendezik meg idén a kőszegi nyári tábort, és szinte minden évben kitalálnak valami újdonságot, ami a különböző érdeklődésű fiatalokat összehozza. Idén ismét egy újítással jelentkeznek: zenei kurzusokat is indítanak. A megszokott nyelvi és számítástechnikai órák mellett a 7-18 éves gyerekek már tanulhatnak médiát, színészi ismereteket - és most már zenét is.

A szervezők neves zenészek közreműködésével adnak betekintést mind a hangszerek világába (zenei oktatás), mind a videoklipkészítés tevékenységébe (operatőri, stylist, koreográfiai oktatás). A zeneelmélettanítás során a 1960-as, '70-es, '80-as és '90-es évek klipkultúráján, zenei stílusainak elemzése segítségével jutnak el a résztvevők napjainkig. Hangszeres oktatásra nap mint nap sor kerül, ehhez zenei előképzettség nem szükséges, mert a gyerekek a helyszínen elsajátíthatják a kottaolvasás alapjait és az adott hangszer zenei "egyszeregyét". Lehetőséget biztosítanak ének, gitár, dob és ütőhangszerek (konga), basszus, valamint billentyűs hangszeres képzések igénybevételére.

A nyári turnusok időpontjai:
1. turnus: július 2. - július 12.
2. turnus: július 12. - július 22.
3. turnus: július 22. - augusztus 1.
4. turnus: augusztus 1. - augusztus 11.

A táborról bővebb információk az alábbi honlapon találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.