Klasszikus

Zenei tehetségeket támogat az Erste

2011.11.17. 16:45
Ajánlom
31 zeneakadémiai növendék nyerte el az Erste Bank és a Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Körének pályázatát.

A közösen indított tehetséggondozó ösztöndíjprogram során az Erste Bank több millió forinttal támogatja a pályázatot elnyert növendékeket. A csütörtökön tartott ünnepélyes díjátadón Dr. Batta András, a Zeneakadémia rektora elmondta, hogy mint régen Liszt lakásán a pénzzel teli tál, melyből minden, pénz szűkében lévő növendéke vehetett, úgy hozták létre ezt a szimbolikus tálat az Erste Bankkal. Danks Emese, a bank kommunikációs igazgatója azt hangsúlyozta, hogy miután a Művészetek Palotájának régóta stratégiai partnerei, úgy érezték, felelősséggel tartoznak a jövő művészei felé is. "Ezzel a programmal azt szeretnénk elérni, hogy sok-sok év múlva is legyenek olyan muzsikusaink, akik itthon és külföldön is tovább tudják vinni a magyar kultúra évszázados hagyományait. Nagy örömmel támogatjuk azokat a tehetségeket, akik egyedülálló és univerzális értékeket hoznak létre." - mondta Danks Emese.

Az Erste az elsőkért nevű pályázatra 120-an jelentkeztek, köztük 31-en kaptak lehetőséget arra, hogy tanulmányaikat finanszírozzák, szakmai továbbképzéseken, mesterkurzusokon vegyenek részt. Pályázni három kategóriában lehetett: havi ösztöndíj, lakhatási támogatás vagy egyéni projektek. A legnépszerűbbnek ez az utóbbi bizonyult. A beérkezett pályaműveket szakmai bizottság bírálta el és döntött a végeredményről. A nyertes pályázók között van többek között Agód Alíz, Bodoczki Ernő, Fejérvári János, Fülöp Gergely, Guessous Majda Mária, Jámbor Anna, Jámbor Janka, Nagy Mira, Rab Gyula, Szász Szabolcs, Szkordilisz Emíliaés Varga Emília is.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Klasszikus tévé

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.