Klasszikus

Zenepedagógusok, figyelem!

2007.08.28. 00:00
Ajánlom
A Tehetséges Magyarországért Alapítvány és a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége nyílt pályázatot hirdet. A pályaművek Kodály Zoltán pedagógiai céllal komponált műveire terjednek ki, és arra a kérdésre várnak választ, hogy hogyan lehet felhasználni ezeket a darabokat a különböző korosztályok zenei képzésénél. Beküldési határidő: 2007. szeptember 30. A pályázat védnöke: Kodály Zoltánné.

A pályaműveket három kategóriában várják:
I. Iskolai énekoktatás
II. Énektanárképzés
III. Felsőfokú szakzenész-képzés

A pályázat célja, hogy lehetőséget nyújtson a zenepedagógusoknak arra, hogy Kodály Zoltán pedagógiai célból alkotott zeneművek felhasználásával kapcsolatos eredményes zeneoktatási módszereiket, elképzeléseiket közreadhassák, és ezzel segíthessék a zeneoktatás hatékonyságát.

A pályázati tanulmány terjedelme (a beillesztett képek, ábrák, táblázatok nélkül) legfeljebb 20.000 karakter lehet szóközökkel, nem haladhatja meg a 10 nyomtatott oldalt. A pályázaton mindenki részt vehet, a külföldről érkező pályázatokat angol nyelven kell beküldeni. A pályázat jeligés, a szerző nevét címét lezárt borítékban kell mellékelni. A pályázatra benyújtott tanulmányok beküldési határideje (postabélyegző dátuma): 2007. szeptember 30.

A pályázatokat kizárólag postai úton, ajánlott küldeményként fogadják el ezen a címen: Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége 1064. Budapest, Vörösmarty u. 64. A pályázatot 1 nyomtatott példányban, valamint digitális adathordozón kell beküldeni.

A pályázat díjátadására 2007. december 16-a, azaz Kodály Zoltán születésnapán kerül sor. Az eredményhirdetés pontos időpontját és helyszínét a www.mzmsz.hu weboldalon időben közzé teszik. A pályázat zsűrije 2007. december 10-ig tájékoztatja a nyerteseket eredményükről, illetve az eredményt nyilvánosságra hozza a www.temal.hu, valamint a www.mzmsz.hu honlapokon.

A pályázat zsűrijét a következők alkotják: Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész; Ember Csaba a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnöke; Erdei Péter a kecskeméti Kodály Intézet igazgatója, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető tanára; Szabó Dénes Kossuth-díjas zenetanár és karvezető.

A zsűri a díjazott tanulmányokat kategóriánként Kiemelt Nívó díjban, Nívó díjban és Dicséretben részesíti, ennek megfelelően a díjak értéke kategóriánként: 100.000; 80.000; 50.000 Ft.

A zsűrinek jogában áll a díjakat visszatartani vagy többszörösen kiadni. A díjazott tanulmányokat a Meghirdetők egy jubileumi kiadványban jelentetik meg, illetve hozzáférhetővé teszik honlapjukon. A zsűri döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs!

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.