Klasszikus

Zenés tavaszi programkavalkád

Noha a zeneterápia 20. századi találmány, a muzsika pozitív hatása korántsem újdonság. A klasszikus zene többek közt a megnyugvást, kikapcsolódást segíti, pihentet, energiával tölti fel a testet és a lelket. A zenekedvelők felfrissülésére a Filharmónia Magyarország most tavaszi koncertjeit ajánlja.

A Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án jótékonysági koncert hangjait élvezhetjük a Pesti Vigadóban, ahol Boros Misi ad önálló estet.

A zene mindig elmélyülést, emelkedettséget, lelki élményt nyújt. Ez alkalommal az adja a többletet, hogy a koncert célja nem csak maga a művészi produktum, hanem a rászoruló gyermekeken való segítés is” – fogalmazott Misi.

A zene erejével szeretne hozzájárulni támogatásukhoz, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy hangversenyt adhat az árvák javára, mondja. A koncert teljes bevételének célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

borosMisi-110237.jpg

Boros Misi (Fotó/Forrás: Kalmár Lajos / Boros Misi Facebook)

 A Filharmónia Magyarország  következő ajánlata: három nap a trombita és az orgona bűvöletében. Matthias Höfs a German Brass trombitaművésze hatéves korában kezdett barátkozni hangszerével, már a kottaolvasás elsajátítása előtt is a rádióban játszott dallamokat próbálta megszólaltatni.

A zene és a trombita iránti elhivatottsága végigkísérte életét, az sem volt ritka, hogy világjáró turnéik során a reptereken vagy éjszaka a parkolókban is gyakorlással töltötte az időt, ezzel is tökéletesítve tudását.

A világ egyik legjobb trombitaművésze április 21-én Pécsett, 22-én Szegeden, 23-án a budapesti Mátyás-templomban lép fel a Szegedi Dóm orgonaművészével, Szamosi Szabolccsal. Az orgonaművész Európán kívül az amerikai kontinens több országában is koncertezett már, ezzel is népszerűsítve a hangszerek királynőjének tartott orgonát.

Végül május utolsó hétvégéje legyen a gyerekeké, ünnepeljék a legkisebbeket az Operaházban!

Életünk tele van hangélményekkel: a természet hangjaival, zajokkal, zörejekkel, beszéddel, énekkel és persze sokféle zenével, amelyek számtalan játékra adnak lehetőséget.

A Mesélő muzsika-bérlet zárókoncertjén játékos formában tárja fel a Szent István Filharmonikusok és Lakner Tamás, hogy az akusztikus környezet hangjai hogyan hallhatók vissza a különböző zeneművekben. A Mesélő muzsika zenei élményt kínálhat az egész családnak.

Még több koncertajánló, információ és jegyvásárlás a Filharmónia Magyarország weboldalán található!

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Szent István Filharmonikusok (fotó/forrás: Németh Szabolcs / A Szent István Filharmonikusok honlapja)

„Fogj kézen!” – Boros Misi jótékonysági koncertje a koronavírus árváiért

Kapcsolódó

„Fogj kézen!” – Boros Misi jótékonysági koncertje a koronavírus árváiért

„…aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.” Dr. Herczegh Anita szavaival invitálnak részvételre az április 13-i jótékonysági est szervezői, hogy támogatást nyújthassanak azoknak, akik a világjárvány idején elvesztették szüleiket. A befolyt összeg célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Liszt arcai: Liszt, a virtuóz

Liszt Ferencet, a 19. század legjelentősebb magyar zeneszerzőjét és a csodagyerekként induló, világhírű zongoristát az is ismeri, aki nem kifejezetten jártas a zenetörténetben. Ám Lisztet vétek lenne pusztán e két attribútum alapján beskatulyázni,
Klasszikus ajánló

Neves baszk zeneszerző működik közre az Eötvös Péter Alapítvány mesterkurzusában

Ramon Lazkano a kurzus során tanítja a fiatal karmestereket és zeneszerzőket, emellett beszélgetést hallhat vele a közönség, a zárókoncerten pedig műveit is játszani fogják.
Klasszikus ajánló

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.
Klasszikus hír

Jövőre is a kamarazene gyöngyszemeivel vár az Anima Musicae

Meghirdette 2023/24-es évadát a „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar: a szeptember 25-i sajtótájékoztatón bemutatták az évad kiemelt koncertjeit, külföldi vendégszerepléseket.
Klasszikus ajánló

Balogh Máté vokális művei csendülnek fel a Pax et Bonum Kamarakórus előadásában

Az itthon és nemzetközi viszonylatban is elismert, fiatal komponista lesz a Magyar Zene Háza „Szerzők? Jelen!” című koncertsorozatának soron következő részének vendége október 4-én.