Klasszikus

Zenés tavaszi programkavalkád

Noha a zeneterápia 20. századi találmány, a muzsika pozitív hatása korántsem újdonság. A klasszikus zene többek közt a megnyugvást, kikapcsolódást segíti, pihentet, energiával tölti fel a testet és a lelket. A zenekedvelők felfrissülésére a Filharmónia Magyarország most tavaszi koncertjeit ajánlja.

A Filharmónia Magyarország szervezésében április 13-án jótékonysági koncert hangjait élvezhetjük a Pesti Vigadóban, ahol Boros Misi ad önálló estet.

A zene mindig elmélyülést, emelkedettséget, lelki élményt nyújt. Ez alkalommal az adja a többletet, hogy a koncert célja nem csak maga a művészi produktum, hanem a rászoruló gyermekeken való segítés is” – fogalmazott Misi.

A zene erejével szeretne hozzájárulni támogatásukhoz, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy hangversenyt adhat az árvák javára, mondja. A koncert teljes bevételének célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

borosMisi-110237.jpg

Boros Misi (Fotó/Forrás: Kalmár Lajos / Boros Misi Facebook)

 A Filharmónia Magyarország  következő ajánlata: három nap a trombita és az orgona bűvöletében. Matthias Höfs a German Brass trombitaművésze hatéves korában kezdett barátkozni hangszerével, már a kottaolvasás elsajátítása előtt is a rádióban játszott dallamokat próbálta megszólaltatni.

A zene és a trombita iránti elhivatottsága végigkísérte életét, az sem volt ritka, hogy világjáró turnéik során a reptereken vagy éjszaka a parkolókban is gyakorlással töltötte az időt, ezzel is tökéletesítve tudását.

A világ egyik legjobb trombitaművésze április 21-én Pécsett, 22-én Szegeden, 23-án a budapesti Mátyás-templomban lép fel a Szegedi Dóm orgonaművészével, Szamosi Szabolccsal. Az orgonaművész Európán kívül az amerikai kontinens több országában is koncertezett már, ezzel is népszerűsítve a hangszerek királynőjének tartott orgonát.

Végül május utolsó hétvégéje legyen a gyerekeké, ünnepeljék a legkisebbeket az Operaházban!

Életünk tele van hangélményekkel: a természet hangjaival, zajokkal, zörejekkel, beszéddel, énekkel és persze sokféle zenével, amelyek számtalan játékra adnak lehetőséget.

A Mesélő muzsika-bérlet zárókoncertjén játékos formában tárja fel a Szent István Filharmonikusok és Lakner Tamás, hogy az akusztikus környezet hangjai hogyan hallhatók vissza a különböző zeneművekben. A Mesélő muzsika zenei élményt kínálhat az egész családnak.

Még több koncertajánló, információ és jegyvásárlás a Filharmónia Magyarország weboldalán található!

Támogatott tartalom.

Fejléckép: A Szent István Filharmonikusok (fotó/forrás: Németh Szabolcs / A Szent István Filharmonikusok honlapja)

„Fogj kézen!” – Boros Misi jótékonysági koncertje a koronavírus árváiért

Kapcsolódó

„Fogj kézen!” – Boros Misi jótékonysági koncertje a koronavírus árváiért

„…aki kézen fog egy gyermeket, máris tett valamit a jövőért.” Dr. Herczegh Anita szavaival invitálnak részvételre az április 13-i jótékonysági est szervezői, hogy támogatást nyújthassanak azoknak, akik a világjárvány idején elvesztették szüleiket. A befolyt összeg célba juttatásáról a Regőczi Alapítvány gondoskodik.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Lemondta a Putyin-párti zongoraművész, Valentina Lisitsa fellépését a Margitszigeti Színház

Az intézmény a művész politikai szerepvállalása miatt döntött úgy, hogy megválik tőle, miután az ukrán nagykövetségtől tudomást szerzett a mariupoli megszállókat éltető koncertjéről.
Plusz

A kultúra fogalmát a lehető legtágabban értelmezi a kultúráért és innovációért felelős miniszterjelölt

Csák János a kinevezése előtti meghallgatáson elmondta, az új minisztérium maga is innovációnak tekinthető. A miniszterjelölt kinevezését a bizottság 1 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett 11 szavazattal támogatta.
Színház

„A minőség összeköt” – kihirdette idei programjait a Városmajori Szabadtéri Színpad

A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő Városmajori Szabadtéri Színpad minden eddiginél gazdagabb programkínálattal várja az érdeklődőket szeptember közepéig. A színházi előadások mellett koncertek, kiállítások, filmvetítések, családi események és tematikus séták is várják a látogatókat.
Zenés színház

Bretz Gábor kapta a Székely Mihály-emlékplakettet

Az Operaház egykori legendás énekesének emlékére létrehozott díjat egy arra érdemes énekesnek adják át, művészi és emberi magatartásának elismerésére. Idén a világszerte ismert basszbaritonra esett a választás.
Vizuál

Fődíjas lett a Külön falka Olaszországban

Kis Hajni szívszorító és felemelő apa-lánya kapcsolatról szóló mozifilmje a közönségdíjat és a legjobb férfi főszereplő díját is elnyerte a Riviera Nemzetközi Filmfesztiválon, az olaszországi Sestri Levantéban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus beszámoló

Ne féltsük a kortárs zenét!

Maratoni hosszúságú diplomakoncerten mutatkoztak be május 6-án este a Zeneakadémia harmadéves zeneszerzés és alkalmazott zeneszerzés szakos hallgatói. A rendkívül gazdag és sokszínű programban számos stílus és műfaj szerepelt.
Klasszikus hír

Pécsiség Bécsben – a Musikvereinban lép fel a 210 éves Pannon Filharmonikusok

A zenekar a hazai együttesek közül elsőként kapott meghívást a rangos hangversenyterem évtizedes múltra visszatekintő Musik der Meister sorozatába. Három évadon át két-két alkalommal léphetnek fel, és a 2021 októberében adott, első koncert után május 22-én térnek vissza az „Aranyterembe”.
Klasszikus ajánló

Kalandra fül! – sérült és hátrányos helyzetű fiatalok is együtt zenélnek a Danubiával

A sérült művészekből álló Parafónia Zenekar és a Máltai Szimfónia program ifjú zenészei is fellépnek a Kalandra fül! Fesztiválon a Danubia Zenekarral. A zenei kuriózum harmadik alkalommal gyűjti egy helyre a legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat a legkisebbek számára május 28-29-én, a BMC-ben.
Klasszikus hír

Egyházzenei Fesztivált rendez a Haydneum

A tavaly őszi Nyitófesztivál után egyházi műveket mutat be a közönségnek a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, köztük kevéssé ismert, de magyar kötődésű szerzők darabjait.
Klasszikus kritika

A nagyok titkai

Vezető karmesterük, Kirill Petrenko vezényletével adta elő a Berlini Filharmonikusok Csajkovszkij Pikk dáma című operáját, saját koncerttermében, Berlinben. Az április 21-i, koncertszerű előadáson megpróbáltuk kideríteni, mit tudhat az a dirigens, akit egy ilyen jelentőségű zenekar mindenáron magának akart.