Klasszikus

Zeneszerzői pályázat a Balassi Bálint Emlékév alkalmából

2004.01.12. 00:00
Ajánlom
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Matáv Szimfonikus Zenekar pályázatot ír ki szimfonikus zenekar által bemutatható, Balassi Bálint szellemiségéhez kötődő új zenemű megírására.

A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző vagy bármely hazai zenei felsőoktatási intézmény zeneszerzés szakos hallgatója. Pályázni kizárólag eddig be nem mutatott zeneművel lehet, amelynek időtartama minimum 20, maximum 45 perc. Előadói apparátus: minimum 2-2-2-2, 4-2-3-1, ütők, billentyűsök, hárfa, valamint vonósok; maximum 3-3-3-3, 4-3-3-1, ütők, billentyűsök, hárfa, valamint vonósok. Vokális elképzelés esetén legfeljebb két szóló énekes alkalmazható, kórus nem lehetséges.

A pályázat díjnyertes alkotása 2.000.000,- Ft pénzjutalomban részesül, a művet a Matáv Szimfonikus Zenekar a Balassi-emlékév keretében bemutatja és erről cd-felvételt készít.

Jelentkezési határidő: 2004. március 31. A pályamű benyújtásának határideje: 2004. június 30. A pályázat elbírálásának határideje: 2004. július 15. A zenemű ősbemutatójára 2004 őszén kerül sor. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, amelynek elnöke Ligeti András, a Matáv Szimfonikus Zenekar zeneigazgatója.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.