Klasszikus

Zeneszerzők, figyelem!

2008.08.21. 00:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Szépművészeti Múzeum egyedülálló versenyt hirdet fiatal zeneszerzők számára. Leadási határidő: 2008. szeptember 20.

A 33 évnél fiatalabb pályázók öt perces kompozíciókkal jelentkezhetnek a leghosszabb ismert antik zenei töredék, Euripidés: Orestés című tragédiájából fennmaradt részlet felhasználásával. A pályázaton minden hazai és határon túli zenei felsőoktatási képzésben részt vevő vagy már végzett hallgató indulhat, aki 2008. december 31-ig nem tölti be 33. életévét.

A kardalokat a szervezők 2008. szeptember 20-ig várják, a nyertes zeneművek kiválasztása két fordulóban történik. Az elődöntőben a beadott pályamunkák közül öt mű kerül kiválasztásra, az eredményt 2008. október 15-én hozzák nyilvánosságra. A döntős munkákat Kárpáti András, az ókori görög zene kutatója, Melis László és Tihanyi László zeneszerzők bírálják el, miután a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói tolmácsolásában mind az öt döntős mű felcsendült 2008. november 27-én, a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteményének centenáriumi ünnepén.

A legjobb kardal 1000 eurós, a második helyezett 800 eurós, a harmadik helyezett pedig 600 eurós díjban részesül.

A pályázat további részletei ezen a linken olvashatók.

További információért keresse Boczán Edinát (tel.: (20) 771-8711), vagy látogasson el a www.zeneakademia.hu honlapra!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Színház

Jogsértő lett volna a félév semmissé tétele, de segít Vidnyánszkynak az éj leple alatt kiadott kormányrendelet

Hiába állítják az SZFE hallgatói, hogy az egyeztetés nélkül kinevezett kuratóriumnak nem áll jogában felfüggeszteni az oktatást, Vidnyánszkyék könnyedén megtehetik ezt a kormány friss rendeletének segítségével.
Színház

Csak akkor tanítanak, ha orvoslatot kap az egyetem autonómiája

Nem az egyetem hivatalos honlapján, hanem a Független Szabad Egyetem közösségi oldalon tették közzé az SZFE tanárai, kik indítanának osztályt a következő tanévben.
Jazz/World

Az LGT legjobb számai „csíkosítva” – Itt a Csík Zenekar új lemeze

A Locomotiv GT előtt tiszteleg A dal a miénk című új lemezével a Csík Zenekar. A rockszámok népzenei ihletésű átdolgozásairól is ismert együttes friss albumán közreműködött Presser Gábor, Karácsony János és Kovács Kati.
Plusz

Az adventi időszakban minden nap új tartalommal ajándékozza meg közönségét a Müpa

December 1. és 24. között mindennap egy-egy bármikor elérhető digitális tartalommal – podcasttel, playlisttel vagy koncertvideóval – ajándékozza meg közönségét a Müpa.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.