Klasszikus

Zeneszerzők, figyelem!

2007.08.22. 00:00
Ajánlom
A Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny pályázatot hirdet a' cappella férfikari kórusművek írására. A pályázat célja a kórusrepertoár bővítése, az arra alkalmas daraboknak a Kórusverseny kötelező darabjai közt való későbbi szerepeltetése.

A pályázat nyílt, azon részt vehet minden, 1973. január 1. után született magyar zeneszerző. Pályázni lehet 3-5 perces, nyilvánosságra még nem hozott férfikari kompozícióval. A mű szövege magyar vagy latin nyelvű lehet.

A pályaműveket a Kórusverseny Művészeti Tanácsa bírálja el. A Művészeti Tanács egy darabot jelöl meg a pályázat nyerteséül. A nyertes mű szerzője nettó 150.000.- Ft pályadíjban részesül. A díjnyertes alkotás a Bartók Béla XXIII. Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál keretében, 2008. júliusában kerül bemutatásra.

Beadási határidő: 2007. december 31. A pályaműveket négy példányban kell a Kórusverseny Irodájára eljuttatni. A pályázat jeligés, a szerző adatait lezárt borítékban kell mellékelni.

A szervezők felhívják a tisztelt pályázók figyelmét arra, hogy ha a megzenésíteni kívánt szöveg védett, akkor a magyar szerzői jogi törvény rendelkezéseinek értelmében a védett mű szerzőjétől vagy a szerző jogutódjától a mű felhasználására írásbeli engedélyt kell kérni (autorizáció). A műnek a szerzői jog általi védettsége a szerző halála után 70 évig áll fenn.

A cím, ahova az elkészült pályaműveket várják: FŐNIX Rendezvényszervező Kht., Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny Irodája, 4026 Debrecen, Hunyadi J. u. 1-3.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.