Klasszikus

Zeneszerzők, figyelem!

2012.04.03. 13:05
Ajánlom
Gyermekkari és vegyeskari művekkel lehet pályázni a Kodály Zoltán születésének 130. évfordulója alkalmából meghirdetett nemzetközi versenyre.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és Kodály Intézete - a Nemzetközi Kodály Társasággal együttműködve, Kodály Zoltánné védnökségével - meghirdeti a harmadik nemzetközi zeneszerző versenyét. A megmérettetést két kategóriában írják ki, gyermekkari (egyneműkar) és vegyeskari műveket várnak.

A gyermekkari kategóriában eredeti, elsősorban a capella, 6-10 perces kórusművet kell benyújtani, amelyben legfeljebb három hangszer használata megengedett. A vegyeskari kategóriában is eredeti, elsősorban a capella, de már 16-20 perces kompozícióval lehet nevezni. Ugyancsak maximum három kísérő hangszer használata megengedett, amennyiben a hangszeres közjátékok időtartama nem haladja meg a darab teljes hosszának 15 százalékát.

A versenyre kiadatlan, nyilvánosan még el nem hangzott művel jelentkezhet bármilyen életkorú és nemzetiségű zeneszerző. Egy szerző kategóriánként csak egy művel pályázhat. A pályaműben magyar, latin vagy angol nyelvű szöveg használható fel, amely lehet vallásos, világi vagy népi eredetű. A szöveg eredetét pontosan jelölni kell. Amennyiben a szerző még él, írásos engedélye szükséges, hogy hozzájárul műve felhasználásához. A verseny jeligés, a kották nem fedhetik fel a szerző nevét vagy nemzetiségét.

További információhoz kattintson ide!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.