Klasszikus

Zeneszerzők figyelem! - In memoriam Ligeti György

2007.01.15. 00:00
Ajánlom
A németországi Magyar Kulturális Évad, a Berlini Collegium Hungaricum és a rendezvényeket támogató Bipolar a 2006. júniusában elhunyt Ligeti György zeneszerző emlékére pályázatot írt ki.

A szerkesztőségünkbe érkezett tájékoztatás szerint - amelyet egyébként a Berlini Collegium Hungaricum projektvezetője, Gábor Adrienne küldött meg nekünk - az In memoriam Ligeti György című pályázatra új vagy eddig nyilvánosságra nem hozott, máshol még nem díjazott kamaraművekkel lehet jelentkezni. A pályázaton 1962 után született zeneszerzők vehetnek részt, akik elkötelezettséget éreznek Ligeti György zenei hagyatéka iránt. Beküldési határidő: 2007. május 15.

A beküldött pályaműveket háromtagú zsüri bírálja el. Tagjai: Eötvös Péter (Budapest), Jeney Zoltán (Budapest) és Hanspeter Kyburz (Berlin). A három díjnyertes mű bemutatására a Bipolar zárókoncertjének keretében 2007. október elején Berlinben kerül sor. A nyertes pályázók között 7.500 EUR kerül felosztásra. Részletes információ a www.hungaricum.de honlapon található. A szervezők a kiírást tartalmazó prospektusokból szívesen küldenek postai úton is az érdeklődőknek. Az igényeket a komposition@hungaricum.de e-mail címen várják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.