Klasszikus

Zeneszerzők! IKZE 2006!

2005.09.22. 00:00
Ajánlom
Az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteket harmadik alkalommal rendezik meg az Óbudai Társaskörben 2006. március 3-4-5-én. A hangversenysorozat a fiatal zeneszerzők és kortárs zene-előadók fóruma, mely lehetőséget ad a szélesebb közönség előtt való bemutatkozásra.

A hangversenyekre diploma előtt álló (vagy 1980 után született), nem feltétlenül zeneszerzés-
tanulmányokat folytató fiatal zeneszerzők darabjait várják a szervezők, Győri Noémi és Madaras Gergely. A hangversenyeken szintén diploma előtt álló, magas képzettségű (kortárs zenében jártas) fiatal zenészek szólaltatják meg az előadásra szánt műveket. A fellépő művészeket az Inermezzo Művészeti Alapítvány (IMA) választja ki. 2006-ban minden bemutatott művel lehetőség nyílik a Közönségdíj elnyerésére, melynek összege 50.000 Ft. A hangversenyeken a Magyar Rádió felvételt készít. Az IMA különféle zenei szaklapokban kritikák és beszámolók megjelenését biztosítja.

Jelentkezési feltételek
– kizárólag nyilvánosan be nem mutatott művekkel lehet pályázni
– stílusgyakorlattal és a 2004-es, illetve 2005-ös felhívásra beküldött művekkel pályázni nem lehet
– egy zeneszerző maximum két művel pályázhat
– a kamarazenei művek maximum öt előadót foglalkoztathatnak
– az idei alkalommal legfeljebb három kiszenekari mű kerül bemutatásra. A kiszenekari művek kötelező formája: hangszeres versenymű.
– a művek időtartama egyenként minimum öt és maximum tizenöt perc lehet
– a szervezők olyan szóló, kamarazenei vagy kiszenekari műveket várnak, amelyekben az alábbi, rendelkezésre álló hangszerek szerepelnek, tetszés szerinti összeállításban: 2 fuvola, 2 oboa, 2 klarinét, 2 fagott, 1 kürt, 2 trombita, 1 harsona, 1 tuba, 3 hegedű, 2 brácsa, 2 cselló, 1 nagybőgő, 1 gitár, 1 cimbalom, 1 csembaló, 1 zongora, szólóének (SATB), népi- és ütőhangszerek (megbeszélés szerint!)

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet 2005. november 1-ig az IMA-hoz kell eljuttatni postai úton vagy e-mailben, csatolt fájlként. A jelentkezési lap az alábbi weboldalról tölthető le. Postacím: Intermezzo Művészeti Alapítvány, 1126 Budapest, Fodor u. 13/b. E-mail cím: gyori_madaras@yahoo.com .

A darabok partitúráját (és amennyiben van, CD formátumú hanganyagát) ugyanerre a címre kell elküldeni 2005. december 1-ig A/4-es vagy annál nagyobb méretű, nyomtatott vagy jól olvasható kéziratos formában, összefűzve. A jelentkezőket 2005. december végéig értesítik jelentkezésük elfogadásáról, illetve a bemutatásra kerülő művek Szerzőit a próbák idejéről. A határidőn kívül érkezett pályázatokat a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni! A pályázattal és a hangversenysorozattal kapcsolatban további információk a fenti címen kaphatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Ezeket a könyveket vásárolták legtöbben karácsonyra

A könyv az egyik legjobb dolog, ami a fa alá kerülhet – legalábbis szerintünk. A decemberi eladási adatokból az is kiderül, hogy melyik kötetekkel lepték meg szeretteiket a vásárlók.
Tánc

Szergej Polunyin elvesztette a józan eszét?

Először a mellkasára tetováltatta egy politikus arcképét, majd homofób és kirekesztő üzeneteket posztolt Instagram oldalán. A táncvilág komoly aggodalmát fejezte ki a táncos mentális állapota miatt.
Klasszikus

Mit játszhat egy fagottista a tévémacin túl?

A kérdésre a választ Stefán Zsófia koncertje adhatja meg, aki a Concerto Zeneházban lép fel január 14-én.
Vizuál

Pont a Mona Lisánál nem működik a Mona Lisa-hatás

Leonardo da Vinci híres portréjához számos rejtély kapcsolódik a hölgy személyétől a mosoly okáig. Az egyik legutóbbi kutatás annak járt utána, tényleg követi-e a tekintetével a titokzatos asszony a nézőit.
Könyv

Rovarokkal, penésszel, idővel való küzdelem a corvinák védelmében

Vegyészek, restaurátorok, ötvös- és textilművészek is munkálkodtak azért, hogy Mátyás király világhírű kódexei fennmaradjanak.

Támogatott mellékleteink

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus üvegplafon

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Klasszikus hír

Egy részeg férfi vonóshangszereket hajított ki egy mozgó vonatból

A Büchenből Hamburgba tartó vonaton mintegy 14 ezer eurós kárt okozott a randalírozó német férfi.
Klasszikus hír

Három fontos elismerésben részesült Oláh Vilmos Ázsiában

Japán, hongkongi és thaiföldi szervezetek választották tiszteletbeli taggá a magyar hegedűművészt, derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.
Klasszikus cziffra györgy

Nem gyöngyszem, gyémánt – 25 éve hunyt el Cziffra György

Huszonöt éve, 1994. január 15-én hunyt el meg Franciaországban Cziffra György zongoraművész, akit gyakran emlegetnek Liszt Ferenc méltó, sőt egyetlen igazi örököseként.
Klasszikus hír

Tagokat toboroz a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar

A 70. évadját játszó ifjúsági együttes, a Vass Lajos Szimfonikus Zenekar az új évben új arculatot és lendületet kíván adni saját történetének. Ebből viszont nem hiányozhatnak az új és lelkes tagok.