Klasszikus

Zeneszerzők! IKZE 2006!

2005.09.22. 00:00
Ajánlom
Az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteket harmadik alkalommal rendezik meg az Óbudai Társaskörben 2006. március 3-4-5-én. A hangversenysorozat a fiatal zeneszerzők és kortárs zene-előadók fóruma, mely lehetőséget ad a szélesebb közönség előtt való bemutatkozásra.

A hangversenyekre diploma előtt álló (vagy 1980 után született), nem feltétlenül zeneszerzés-
tanulmányokat folytató fiatal zeneszerzők darabjait várják a szervezők, Győri Noémi és Madaras Gergely. A hangversenyeken szintén diploma előtt álló, magas képzettségű (kortárs zenében jártas) fiatal zenészek szólaltatják meg az előadásra szánt műveket. A fellépő művészeket az Inermezzo Művészeti Alapítvány (IMA) választja ki. 2006-ban minden bemutatott művel lehetőség nyílik a Közönségdíj elnyerésére, melynek összege 50.000 Ft. A hangversenyeken a Magyar Rádió felvételt készít. Az IMA különféle zenei szaklapokban kritikák és beszámolók megjelenését biztosítja.

Jelentkezési feltételek
– kizárólag nyilvánosan be nem mutatott művekkel lehet pályázni
– stílusgyakorlattal és a 2004-es, illetve 2005-ös felhívásra beküldött művekkel pályázni nem lehet
– egy zeneszerző maximum két művel pályázhat
– a kamarazenei művek maximum öt előadót foglalkoztathatnak
– az idei alkalommal legfeljebb három kiszenekari mű kerül bemutatásra. A kiszenekari művek kötelező formája: hangszeres versenymű.
– a művek időtartama egyenként minimum öt és maximum tizenöt perc lehet
– a szervezők olyan szóló, kamarazenei vagy kiszenekari műveket várnak, amelyekben az alábbi, rendelkezésre álló hangszerek szerepelnek, tetszés szerinti összeállításban: 2 fuvola, 2 oboa, 2 klarinét, 2 fagott, 1 kürt, 2 trombita, 1 harsona, 1 tuba, 3 hegedű, 2 brácsa, 2 cselló, 1 nagybőgő, 1 gitár, 1 cimbalom, 1 csembaló, 1 zongora, szólóének (SATB), népi- és ütőhangszerek (megbeszélés szerint!)

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet 2005. november 1-ig az IMA-hoz kell eljuttatni postai úton vagy e-mailben, csatolt fájlként. A jelentkezési lap az alábbi weboldalról tölthető le. Postacím: Intermezzo Művészeti Alapítvány, 1126 Budapest, Fodor u. 13/b. E-mail cím: gyori_madaras@yahoo.com .

A darabok partitúráját (és amennyiben van, CD formátumú hanganyagát) ugyanerre a címre kell elküldeni 2005. december 1-ig A/4-es vagy annál nagyobb méretű, nyomtatott vagy jól olvasható kéziratos formában, összefűzve. A jelentkezőket 2005. december végéig értesítik jelentkezésük elfogadásáról, illetve a bemutatásra kerülő művek Szerzőit a próbák idejéről. A határidőn kívül érkezett pályázatokat a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni! A pályázattal és a hangversenysorozattal kapcsolatban további információk a fenti címen kaphatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az idei Arany Glóbuszokat. A virtuális gálán magyar filmért is izgulhattunk, hiszen Vanessa Kirbyt jelölték a legjobb színésznő díjára a Mundruczó Kornél filmjében nyújtott alakításáért.
Jazz/World

Rózsák között ébredt egy szakállas bácsi

És nem is csak rózsákból állt az ágya, hanem mindenféle virágból. Lenyűgöző klip készült Pátkai Rozina új dalához.
Klasszikus

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Színház

Schiller klasszikusával érkezik a Radnóti Színház új stream-előadása

Új online bemutatóra készül a Radnóti Színház, Friedrich Schiller örök érvényű Don Carlosát Sándor Júlia és Nagy Péter István átiratában ismerheti meg a közönség.
Színház

Egyre több premier marad el, nem kockáztatnak a színházak

A járványhelyzet folyamatos kihívás elé állítja a kulturális intézményeket és produkciós irodákat, nem elég, hogy csak az online térben közvetíthetik előadásaikat, a próbák és a streamelt bemutatók is el-elmaradoznak az egészségügyi kockázat miatt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Közös nyelven zenélünk” – Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Két éve ideiglenesen feloszlott, most újjáalakult az elmúlt évtized legsikeresebb kamarazenei együttese. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel a Bartók Tavasz fesztiválon mutatkoznak be. Nem akármilyen vállalással: két koncerten Bartók hat vonósnégyesét adják elő.
Klasszikus hír

Bartók nevét viseli a Müpa új fesztiválja

Online zajlik a Bartók Tavasz Művészeti Hetek április 2. és 18. között. Nemcsak a Müpából, hanem Európa neves hangversenytermeiből is közvetítenek koncerteket, amelyeket a közönség ingyenesen láthat a képernyőkön. Mutatjuk, milyen programok lesznek.
Klasszikus ajánló

Csajkovszkij legnépszerűbb zongoraversenyével lép fel Farkas Gábor

Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével ad online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Nánási Henrik vezényletével csütörtökön a Zeneakadémiáról.
Klasszikus online közvetítés

Feledkezzünk bele a klasszikus zene dallamaiba!

A Filharmónia Magyarország novemberben nyitotta meg virtuális koncerttermét, így a vírushelyzethez alkalmazkodva folytatják missziójukat és népszerűsítik a klasszikus zenét. Az élő közvetítések a Filharmónia közösségi oldalain követhetőek. Márciusban közel húsz koncerten hallhatja a közönség hazánk legkiválóbb zenekarait, művészeit.
Klasszikus hír

Az Emmi szerint pártpolitikai csatározás a 100 Tagú Cigányzenekar költözési ügye

Kásler Miklós pártpolitikai csatározásnak nevezte, hogy a 100 Tagú Cigányzenekarnak költöznie kell a VII. kerületből, a VII. kerületi vezetés viszont állítja, hogy találtak helyet a zenekarnak.