Klasszikus

Zeneszerzők! IKZE 2006!

2005.09.22. 00:00
Ajánlom
Az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteket harmadik alkalommal rendezik meg az Óbudai Társaskörben 2006. március 3-4-5-én. A hangversenysorozat a fiatal zeneszerzők és kortárs zene-előadók fóruma, mely lehetőséget ad a szélesebb közönség előtt való bemutatkozásra.

A hangversenyekre diploma előtt álló (vagy 1980 után született), nem feltétlenül zeneszerzés-
tanulmányokat folytató fiatal zeneszerzők darabjait várják a szervezők, Győri Noémi és Madaras Gergely. A hangversenyeken szintén diploma előtt álló, magas képzettségű (kortárs zenében jártas) fiatal zenészek szólaltatják meg az előadásra szánt műveket. A fellépő művészeket az Inermezzo Művészeti Alapítvány (IMA) választja ki. 2006-ban minden bemutatott művel lehetőség nyílik a Közönségdíj elnyerésére, melynek összege 50.000 Ft. A hangversenyeken a Magyar Rádió felvételt készít. Az IMA különféle zenei szaklapokban kritikák és beszámolók megjelenését biztosítja.

Jelentkezési feltételek
– kizárólag nyilvánosan be nem mutatott művekkel lehet pályázni
– stílusgyakorlattal és a 2004-es, illetve 2005-ös felhívásra beküldött művekkel pályázni nem lehet
– egy zeneszerző maximum két művel pályázhat
– a kamarazenei művek maximum öt előadót foglalkoztathatnak
– az idei alkalommal legfeljebb három kiszenekari mű kerül bemutatásra. A kiszenekari művek kötelező formája: hangszeres versenymű.
– a művek időtartama egyenként minimum öt és maximum tizenöt perc lehet
– a szervezők olyan szóló, kamarazenei vagy kiszenekari műveket várnak, amelyekben az alábbi, rendelkezésre álló hangszerek szerepelnek, tetszés szerinti összeállításban: 2 fuvola, 2 oboa, 2 klarinét, 2 fagott, 1 kürt, 2 trombita, 1 harsona, 1 tuba, 3 hegedű, 2 brácsa, 2 cselló, 1 nagybőgő, 1 gitár, 1 cimbalom, 1 csembaló, 1 zongora, szólóének (SATB), népi- és ütőhangszerek (megbeszélés szerint!)

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet, amelyet 2005. november 1-ig az IMA-hoz kell eljuttatni postai úton vagy e-mailben, csatolt fájlként. A jelentkezési lap az alábbi weboldalról tölthető le. Postacím: Intermezzo Művészeti Alapítvány, 1126 Budapest, Fodor u. 13/b. E-mail cím: gyori_madaras@yahoo.com .

A darabok partitúráját (és amennyiben van, CD formátumú hanganyagát) ugyanerre a címre kell elküldeni 2005. december 1-ig A/4-es vagy annál nagyobb méretű, nyomtatott vagy jól olvasható kéziratos formában, összefűzve. A jelentkezőket 2005. december végéig értesítik jelentkezésük elfogadásáról, illetve a bemutatásra kerülő művek Szerzőit a próbák idejéről. A határidőn kívül érkezett pályázatokat a szervezőknek nem áll módjában figyelembe venni! A pályázattal és a hangversenysorozattal kapcsolatban további információk a fenti címen kaphatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

A zene olyan, mint a pszichoanalízis

Fejérvári Zoltán november 20-án, illetve a rá következő két estén a Budapesti Fesztiválzenekarral lép pódiumra a Müpában. A külföldön is sikeres zongoraművész beszélgetésünkben elmondta, hogy miért jó egyedül zenélni, miért jó kamarázni, és mi köze mind ennek a pszichoterápiához.
Klasszikus

Plácido Domingo fia végigfényképezte a Virtuózok koncertjét – íme a fotók!

„Istenem! Annyi érzelem van bennem a Virtuózokkal kapcsolatban!” – mondta a koncert után José Plácido Domingo, a világhírű tenor fia.
Zenés színház

Először csendült fel az Egyesült Államokban a Bánk bán

Tizenötezer néző volt kíváncsi a magyar kultúrát népszerűsítő, vasárnap zárult kéthetes rendezvénysorozat előadásaira New Yorkban.
Klasszikus

Akit Kodály még személyesen instruált – Perényi Miklós

Azt vallja, egy zeneművet eljátszani csak a kezdet: elmélyedni, újrajátszani, folyton keresni, mint az aranyásó, ez a zenész feladata. Perényi Miklós Kult50-ben megjelent portréja.
Klasszikus

Átkelni az Urálon Berezovszkijjal

Egyszerre különleges, és első pillantásra kissé rendhagyó összeállítással készült Borisz Berezovszkij A Zongora című sorozatban rendezett idei koncertjére, melyet a Zeneakadémia Nagytermében adott november 9-én.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ősbemutató

Az édeni konfliktusról szól Szentpáli Roland új ősbemutatója

Különleges estére várja a zenerajongókat a Budapesti Vonósok Zenekar 2018. november 17-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermébe.
Klasszikus ajánló

Klasszikus zenei minikoncertek nyolc budapesti szórakozóhelyen

Szombaton késő délutántól éjfélig A zene éjszakája - csak klasszikusan címmel ünneplik Pest, Buda és Óbuda egyesülését.
Klasszikus bűnügy

A klasszikus zenétől a marihuána is jobban növekszik

Öt embert tartóztattak le Spanyolországban, akik a nap 24 órájában klasszikus zenét játszottak mintegy 2000 tőből álló kenderültetvényüknek. Nem a zenével volt a baj.
Klasszikus hangfelvétel

Ezt hallani kell: Rahmanyinov Chopint játszik

Az orosz zeneszerző, aki negyvenöt éves korában határozta el, hogy zongoraművész lesz, egy 1919-es felvételen Chopin Asz-dúr keringőjét játssza. Lélegzetelállító!
Klasszikus beszámoló

Átkelni az Urálon Berezovszkijjal

Egyszerre különleges, és első pillantásra kissé rendhagyó összeállítással készült Borisz Berezovszkij A Zongora című sorozatban rendezett idei koncertjére, melyet a Zeneakadémia Nagytermében adott november 9-én.