Klasszikus

Zongoraest a Kulturális Örökség Napjai keretében

2007.08.05. 00:00
Ajánlom
Báll Dávid zongoraművész szólókoncertet ad a Nemzeti Kulturális Örökség Napjai keretében a Holokauszt Emlékközpont Zsinagóga terében (1093 Budapest, Páva utca 39.) 2007. szeptember 15-én, este hét órai kezdettel.

Báll Dávid zongoraművész fiatalkora ellenére több mint egy évtizede kápráztatja el a magyar és a nemzetközi közönséget. Művészi képzését a legkiválóbb tanároktól, művészektől kapta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és nemzetközi mesterkurzusokon Londonban, Bécsben. Báll Dávid eddigi pályafutása alatt nagysikerű koncerteket adott többek között Ausztriában, Japánban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Oroszországban, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában. Több világversenyen első helyezést ért el, így 2002-ben Baden bei Wienben a Bartók Béla Versenyről az I. helyezéssel, 2004-ben a Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyről az I. helyezéssel és a különdíjjal tért haza. A fiatal zongoraművész repertoárjában a zongorairodalom jelentős része szerepel. Báll Dávid szólókoncertjein kívül Magyarország legrangosabb szimfonikus zenekaraival, a Magyar Telekom, a Szegedi és a Miskolci Szimfonikus Zenekarral is több teltházas koncertet adott már.

A szeptemberi szólókoncerten felcsendül Beethoven: e-moll zongoraszonátája (op. 90) és C-dúr „Waldstein” szonátája (op. 53), Mendelssohn Dalok szöveg nélkül című műve (op. 19, op. 62), valamint az Izraelben élő Hajdú András szerzeménye, a Dalok a lepecsételt szobából.

(A koncerten résztvevők számára a műsor után az Emlékközpont ingyenes tárlatvezetést kínál a múzeum kiállításain. Jegyek augusztus 13-tól 2500 forintos áron kaphatók az ismert jegyirodákban, valamint július 24-től a concert.concert@yahoo.com email-címen rendelhetők a szervezőknél.)

(2007. szeptember 15. 19:00 Holokauszt Emlékközpont (Budapest) – Báll Dávid zongorahangversenye)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rosszkedvű? – Vígjátékok karantén idejére

Nem a valóság elől menekülünk, egyszerűen csak szeretnénk egy kicsit jobban érezni magunkat. Ezért nézünk vígjátékokat és ezért ajánljuk őket. Szubjektív filmajánlónkban az HBO Go klasszikus és közelmúltbeli vígjátékaiból válogattunk.
Plusz

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.
Színház

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő türelmes, de azért már nagyon hiányoznak neki a kollégák.
Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Színház

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Ha ennek vége, első dolgom találkozni a zenekarommal

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító karmestere azt mondja, hozott a járványhelyzet jót is a rossz mellett. De vannak dolgok, amelyek ne maradjanak így. Például, hogy nem találkozhat a zenekarával.
Klasszikus gyász

Elhunyt Peskó Zoltán világhírű magyar karmester

83 évesen, hosszas betegség után március 31-én elhunyt Peskó Zoltán - tájékoztatta lapunkat a művész családja.
Klasszikus koronavírus

Autókból zenélnek a MÁV Szimfonikusok

Zenészek vezetik a naponta útnak muzsikáló indított autókat.
Klasszikus magazin

6 zenemű, amely kapudrog lehet Krzysztof Pendereckihez

86 éves korában elhunyt Krzysztof Penderecki, akit kétségkívül a II. világháború utáni zeneszerzők élvonalában kell emlegetnünk. Sokan talán hallották már a nevét, de kevesebben ismerik a zenéjét – számukra ismert és kevéssé ismert, hosszabb és rövidebb művekből válogattunk.
Klasszikus hír

26 fiatal nyert állami zenei ösztöndíjat

Három állami zenei ösztöndíj biztosít szakmai előrelépési lehetőséget a pályakezdő művészek számára. A rendszeres pénzbeli támogatáson és a fellépési lehetőségeken túl az ösztöndíjak segítik a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában.