Klasszikus

Zsoltárok

2010.09.30. 20:18
Ajánlom
A 2010/2011-es hangversenyévadban ezzel a címmel adja első koncertjét a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem falai közt működő Új Liszt Ferenc Kamarakórus október 3-án.

A vasárnap este hét órától a VIII. kerületi Mária utcai Jézus Szíve templomban fellépő együttes januárban alakult és áprilisban koncertezett először. Első hangversenyüket Nagyváradon rendezték meg, de azóta koncerteztek már Budapesten és a Művészetek völgyében is nagy sikert arattak. Az énekkar vezetője a nemzetközi kóruséletben is ismert Erdei Péter, a Zeneakadémia tanára, aki korábban a Kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet igazgatója, valamint a Debreceni Kodály Kórus karnagya is volt. 

A vasárnapi koncert műsorában zsoltármegzenésítések kerülnek előtérbe, válogatva a barokk komponista, Johann Herman Schein 1623-ban megjelentetett Israelsbrünnlein című gyűjteményéből, valamint kortárs magyar szerzők, Beischer-Matyó Tamás, Csemiczky Miklós, Kocsár Miklós, Orbán György, Tóth Péter és Vajda János műveiből. 

Zsoltárok régen és ma

2010. október 3. 19:00
Jézus Szíve jezsuita templom
A belépés ingyenes!

Km.: Új Liszt Ferenc Kamarakórus
Vez.: Erdei Péter


Schein: Was betrübst du dich, meine Seele (42. zsoltár); Zion spricht: der Herr hat mich verlassen - Ézsaiás 49. 14-16; Wende dich, Herr, und sei mir gnädig (25. zsoltár); O, Herr, ich bin dein Knecht (116. zsoltár); Dennoch bleibe ich stets an dir (73. zsoltár)
Beischer-Matyó Tamás: Psalmus 131 - Domine, non est exaltatum
Tóth Péter: Dormi Jesu - népi szöveg
Orbán György: Cor mundum crea in me (50. zsoltár)
Kocsár Miklós: Beatus vir (1. zsoltár)
Vajda János: Psalm 117 - Laudate Dominum omnes gentes
Csemiczky Miklós: Pater Noster

Alma Mater koncertek

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.