kolodko mihály

2023 július 5., 14:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Ismét graffitiművésznek állt Csontváry – Kolodko Mihály szobrán

A miniszobrairól ismert alkotó áprilisban már felállította Csontváry Kosztka Tivadart ábrázoló művét Münchenben, közzétett képei alapján azonban a festő születésének 170. évfordulója alkalmából újabb helyszínen bukkant fel a szobor.
2023 június 24., 09:35
Vizuál hír Szerző: (va)

Mézescsupron lógó Micimackó-szobor került Karinthy Frigyes emléktáblája alá

A legújabb Kolodko-miniszobor az író Damjanich utcai szülőházának falára került. A képek június 24-én kerültek ki, egy nappal Karinthy Frigyes születésének 136 évfordulója előtt.
2023 június 19., 09:35
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Garfield születésnapjára készült a legújabb Kolodko-szobor

Mindenki kedvencét, a lasagnefaló macskát ábrázolja Kolodko Mihály új szobra, mivel a népszerű képregény negyvenöt éve épp a mai napon jelent meg először.
2023 május 23., 12:05
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Új Kolodko-szobor tűnt fel a Vajdahunyad váránál

A legújabb szobrocska, úgy tűnik, Lugosi Bélát ábrázolja, aki éppen Drakula filmes megformálása révén vált világhírűvé. Az alak búsan lehajtott fejjel egy könyvet olvas.
2023 május 9., 14:30
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Meglepő formában tért vissza Kolodko Mihály elpusztított usánka-szobra

2020-ban egy országgyűlési képviselő verte le baltával, majd dobta a Dunába azt az usánkát ábrázoló miniszobrot, amelyet korábban Kolodko Mihály gerillaszobrász helyezett el a Szabadság téren. A szimbolikussá vált alkotás most új alakban éledt fel az alsó rakpart lépcsőjén.
2023 március 28., 10:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Beethoven és Harcsa Veronika szól az új Kolodko-szoborból

Ezúttal a Művészetek Palotája elé helyezett miniszobrot Kolodko Mihály: A Füles című alkotás egy fejhallgatót mintáz, és zene szól belőle.
2022 november 29., 14:45
Vizuál hír Szerző: (va)

Elhúzza az aranycsíkot a legújabb Kolodko-mini

Satuba fogott Rejtő-kötet és egy 14 karátos kisautó szerepel azokon a képeken, amelyeket Kolodko Mihály osztott meg közösségi oldalán.
2022 október 24., 15:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Sztálin legördeszkázott a Néprajzi Múzeumon – 1956-ra reflektál Kolodko Mihály legújabb miniszobra

Október 23-a alkalmából új miniszobrot helyezett ki a népszerű gerillaszobrász, Kolodko Mihály. A Néprajzi Múzeum bejáratánál elhelyezett alkotás egyszerre utal az intézmény különleges formájára, és a forradalom első napján ledöntött Sztálin-szoborra.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

Ők az idei Prima Primissima-jelöltek

A korábbi éveket jelentősen meghaladó számú jelölés érkezett az idei Prima Primissima díjra. A tudomány, művészet, sport, oktatás és ismeretterjesztés terén kiemelkedő munkássággal bíró jelölteknek odaítélt elismerést december elején adják át a Müpában.
Zenés színház

Ismét díjazta a legjobb előadásokat az Opernwelt

Idén is összegyűjtötte az évad legjobb művészi produkcióit a rangos német operamagazin, az Opernwelt. A legjobb operajátszó intézmény hetedik alkalommal a Frankfurti Opera lett.
Plusz

Riccardo Muti, Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Diana Damrau – 2024-ben is sztárok érkeznek a Müpába

Bővül a Müpa 2023/24-es évadának programja: nemcsak Riccardo Muti és a Chicagói Szimfonikusok, Maria João Pires és Daniel Harding, Philippe Jaroussky, Francesco Corti és a Freiburgi Barokk Zenekar érkezik, de fellép a bluegrasslegenda Béla Fleck is.
Jazz/World

Ezekre az albumokra esküszik a fúziós zene nagyágyúja, Gary Husband

A Fidelio és a JazzFest Budapest közös sorozatának legújabb részében a nemzetközi hírű dobos, zongorista és billentyűs, Gary Husband kedvenceibe hallgathatunk bele.
Könyv

Könyvfóliázás: vesszőhiba miatt nyerhet pert a Líra

Minden jel szerint nem követett el jogsértést a Líra Kereskedelmi Kft., amikor homoszexualitást tartalmazó könyveket árusított az ifjúsági részlegen, az érintett rendelet ugyanis egy fogalmazási hiba miatt nem azt jelenti, amit a jogalkotó vélhetőleg mondani szeretett volna.

Nyomtatott magazinjaink