költészet

2024 június 4., 14:05
Könyv hír Szerző: Fidelio

A nyáron három héten át is verseket hallgathatunk a kisföldalattin

Június 4-e és 10-e között érdemes nyitott füllel várakozni a kisföldalattira, újra versek szólalnak meg a világörökség részét képező járat állomásain. A kortárs és klasszikus költemények a három nyári hónap egy-egy hetén lesznek hallhatók.
2024 április 11., 13:20
Könyv hír Szerző: Fidelio

Kortárs költők a köztereken – költészet napi játékra invitál a Libri

Mások mellett Závada Péter, Kemény Zsófi, Simon Márton és Varró Dani köteteivel gazdagodhatnak a szemfüles irodalomrajongók a fővárosban. A Libri a rendszeres, napi versolvasásra szeretné felhívni a figyelmet.
2024 április 11., 10:10
Könyv magazin Szerző: Fidelio

Még a matematikai képességeket is fejleszti a versolvasás

Önismeret, kreativitás, kritikai gondolkodás, nyelvi fejlődés – a magyar költészet napja alkalmából Nyáry Krisztián gyűjtötte össze, milyen pozitív hatásokkal lehet a gyerekekre a versolvasás. 
2024 március 27., 11:35
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Balladai képek keverednek az emberi kapcsolatok jeleneteivel Láng Orsolya új kötetében

A Prae Kiadó gondozásában jelent meg Láng Orsolya legújabb, Ház, délután című verseskötete, amelyben közelebb kerülhetünk a nagybetűs Költészethez. Olvasson bele ön is a könyvbe!
2023 november 1., 09:05
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„A vers, az a dallam alól jön elő” – Parti Nagy Lajos a Lírástudók vendége

A hetven éves költőt elődökről és utódokról, a kerek születésnapról és a frissen megjelent, összes verseket tartalmazó kötetről kérdezte Grisnik Petra.
2023 június 6., 14:00
Könyv ajánló Szerző: Fidelio

Eddig kiadatlan Petri-interjúkötet jelent meg

Először ismerheti meg az olvasóközönség azt a beszélgetést, amelyben a költő egyebek közt gyerekkoráról, családjáról, az egyetemről és barátairól mesél.
2023 április 6., 15:10
Könyv hír Szerző: (x)

Versidézetekkel színesíti a költőkről elnevezett utcáit a XV. kerület

Izgalmas közösségi kampánnyal, idézetekkel és kiváló színészek által készített verses videókkal készül a Magyar Költészet Napjára a XV. kerület vezetése.
2023 február 15., 11:50
Könyv magazin Szerző: Fidelio

Aki háromszor disszidált, mégis mindig itt maradt – 80 éves Oravecz Imre

A hopik könyve, Halászóember, A megfelelő nap, 1972. szeptember vagy A rög gyermekei – néhány könyv, amelyek nélkül ma már elképzelhetetlen lenne a kortárs magyar irodalom.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Szubjektív – Keleti Éva portréiból nyílik kiállítás Debrecenben

Pogány Judit, Hernádi Judit, Molnár Piroska és Béres Ilona portréjával is találkozhatunk a Kossuth-díjas fotográfus új tárlatán, a régi nagy barátok mellett azonban az új színházi generáció tagjai is láthatók lesznek a Bényi Galéria tereiben. 
Zenés színház

Csuklótörést szenvedett Jegercsik Csaba a Vámpírok bálja előadásán

Június 21-én este baleset történt a Vígszínházban tartott külsős előadáson, a PS Produkció által rendezett Vámpírok bálja egyik jelenetében a Professzort alakító Jegercsik Csaba lezuhant a díszletről.
Klasszikus

Fiatal művészek koncerteznek a fehérvárcsurgói Echo Nyári Akadémián

Július 14-től 21-ig várja a kurzus résztvevőit, valamint az érdeklődőket és a koncertlátogatókat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyba az Echo Nyári Akadémia – melynek alapítója és művészeti vezetője Fülei Balázs Liszt-díjas zongoraművész.
Vizuál

Taxis hiénákról forgat filmet Freund Ádám

Első egész estés filmjére készül Freund Ádám, akit korábban Földiek című alkotásáért diák-Oscarra jelöltek. A Hiénák című humoros dráma forgatása szeptemberben kezdődik meg, várhatóan 2025-re készül el. 
Színház

Hetvenötödik születésnapját ünnepli jövőre a Bábszínház

Formabontó kísérleti előadásokat és fesztiváldíjakat hozott az elmúlt évad a Budapest Bábszínháznak. A következő, 75. jubileumi évre programsorozattal és öt új bemutatóval készül a társulat.

Nyomtatott magazinjaink