Eszter, Eliza

Férfi és női autóvezetők

2011.04.01. 17:35

Programkereső

A Mindennapi Pszichológia legfrissebb számában többek között a férfi és női autóvezetők jellemzőiről olvashatunk. Játsszon a Fidelióval és legyen a lap rendszeres olvasója!
Mindennapi Pszichológia
Mindennapi Pszichológia

A két nem életformájának megváltozása, a számukra ősidők óta kiosztott szerepek mellőzése, elhagyása, olykor felcserélése bizony kihatott az autóvezetésre is. Manapság egyre kevésbé tudunk különbséget tenni a nők és a férfiak vezetési stílusa között. Megjelentek az utakon a határozott, férfias szinglik, akik éppolyan agresszívek lehetnek egy kétgyerekes vidéki családanya szemében, mint az eléjük bevágó, rájuk dudáló férfiak. Sokan talán nem is gondolják, milyen nagy szerepet játszott néhány nő már az autózás hőskorában is - gyakorlatilag ők „fedezték fel" a közlekedésben a kommunikáció szükségességét,
és e felismerés nyomán a technikába is ők „vitték be"...

Az alábbi kérdésre április 13-ig helyesen válaszolók közül három olvasónkat a Mindennapi pszichológia egyéves előfizetésével lepjük meg!


Kérdésünk: Egy híres hölgy nevéhez fűződik az első index koncepciója, s ugyanő találta fel a féklámpa ősét is - egy fékezés esetén felemelkedő STOP feliratú táblácska formájában.