Zsuzsanna

Álmodjon ribizlit Palya Beával!

2011.11.09. 16:00

Programkereső

Játsszon a Fidelióval és legyen az öné Palya Bea Ribizliálom című könyvének és lemezének egy-egy példánya!

Palya Bea 35. születésnapja alkalmából (november 11-én ünnepli) visszatekint és összegez: Ribizliálom című könyvében édesanyjáról, szerelmeiről, együtteseiről vall, a kötethez kapcsolódó lemezére pedig öt új szám mellé legkedvesebb számait válogatta össze.

Palya Bea: Ribizliálom
Palya Bea: Ribizliálom

„Kiskoromban a kedvenc rejtekhelyem a kert végi két ribizlibokor volt. Rajzolgattam a puha, forró homokba, csipegettem a bokrokról a - néha még savanyú - bogyókat. Előttem körtefa, mögöttem diófa, körülöttem apró gyümölcsök csüngtek fürtökben. Titkos kis szeglet, ott álmodoztam, mi lesz majd, ha nagy leszek. Nagy lettem, s most írtam egy könyvet is, a bokroktól idáig. Arra gondoltam, ha már szavakkal megtettem ezt az utat, akkor hangokkal is bejárnám a belső tájaimat" - fedi fel a jellegzetesen „palyabeás" cím hátterét a szerző.

A szókimondó, naplóbejegyzésekkel és archív fotókkal gazdagított önéletrajzi kötethez készült lemezre az elmúlt 15 évből 15 dalt választott Bea. A Roberto Fonseca zenéjére szerzett Ribizliálom mellett négy vadonatúj szám, valamint a 2009-es koncertfelvételek, zenekari és szóló kompozíciók szerepelnek az albumon. Tíz olvasónkat ajándékozzuk meg Palya Bea lemezének és könyvének egy-egy példányával, amennyiben november 20-ig a helyes választ adja meg az alábbi kérdésre:

Mi Palya Bea 2009-ben megjelent szólólemezének a címe?